Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Maarkedal 

Het lokale nieuws uit Maarkedal in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Maarkedal

Het lokale nieuws uit Maarkedal in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Maarkedal

Verder lokaal nieuws van Maarkedal onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Maarkedal in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Maarkedal

Het lokale nieuws uit Maarkedal in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Maarkedal/

De officiële lokale website van Maarkedal

>> https://www.Maarkedal.be/

Het nieuws uit Maarkedal op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Maarkedal

Het nieuws uit Maarkedal op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Maarkedal

Het lokale nieuws uit Maarkedal op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Maarkedal/

Het lokale nieuws uit Maarkedal in de Gazet van Maarkedal (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Maarkedal

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Maarkedal. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws maarkedal
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Maarkedal is een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen. De gemeente telt ongeveer 6.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Etikhove, Nukerke, Schorisse, Maarke-Kerkem en Kwaremont.

Maarkedal is vooral bekend om zijn prachtige natuur en landschappen. De Vlaamse Ardennen bieden tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers, met mooie heuvels en bossen. Zo is het Kluisbos een populaire bestemming voor een wandeling of fietstocht, met prachtige uitzichten over de omgeving. Ook de Muziekbosroute, een fietsroute door het Muziekbos en de Vlaamse Ardennen, is zeker de moeite waard.

In Etikhove vind je het Kasteel van Lilare, een prachtig kasteel uit de 18e eeuw. Het kasteel is omgeven door een mooie tuin en park en is nu in gebruik als hotel. Ook de Sint-Jan de Doperkerk, een mooie kerk uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Nukerke staat bekend om zijn prachtige omgeving en natuur, met onder andere het natuurgebied de Kwaremont, een mooi gebied om te wandelen en fietsen. Ook de Sint-Amanduskerk, een mooie kerk uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Schorisse is dan weer bekend om zijn prachtige landschappen en natuurgebieden, met onder andere de Zwalmvallei en de Koppenberg. De Koppenberg is vooral bekend onder wielrenners, vanwege de steile helling en de vele wielerwedstrijden die er plaatsvinden.

Maarke-Kerkem is vooral bekend om zijn mooie kerk, de Sint-Petruskerk, een prachtige kerk uit de 18e eeuw met een opvallende toren. Ook het kasteel van Maarke, dat dateert uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Kwaremont is dan weer bekend om zijn prachtige landschappen en natuur, met onder andere de Kwaremont, een helling die bekend is onder wielrenners vanwege de vele wielerwedstrijden die er plaatsvinden. Ook het Centrum Ronde van Vlaanderen, dat zich in Kwaremont bevindt, is een populaire bezienswaardigheid voor wielrenners en wielerliefhebbers.

Naast deze deelgemeenten heeft Maarkedal ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Oudenaarde op slechts enkele kilometers afstand, een mooie stad met verschillende bezienswaardigheden, waaronder het stadhuis en het MOU, het museum voor Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden