Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit KinrooiĀ 

Het lokale nieuws uit Kinrooi in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kinrooi

Het lokale nieuws uit Kinrooi in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kinrooi

Verder lokaal nieuws van Kinrooi onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kinrooi in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kinrooi

De lokale nieuws uit Kinrooi op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Kinrooi

Het lokale nieuws uit Kinrooi in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kinrooi/

De officiƫle lokale website van Kinrooi

>> https://www.Kinrooi.be/

Het lokale nieuws uit Kinrooi op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Kinrooi/

Het lokale nieuws uit Kinrooi in de Gazet van Kinrooi (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kinrooi

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kinrooi. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kinrooi
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kinrooi is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het noordoosten van Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 13.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Kinrooi, Molenbeersel, Ophoven en Kessenich. Kinrooi is vooral bekend omwille van zijn ligging aan de Maasplassen, die een belangrijke toeristische troef vormen voor de gemeente.

Kinrooi ligt op de grens met Nederland, en wordt door de Maas in tweeƫn gesplitst. De Maas heeft in de loop der jaren meerdere Maasplassen gevormd, die vandaag de dag bekend staan om hun recreatieve mogelijkheden. Zo kan men er terecht voor watersporten zoals zeilen, surfen en kajakken, maar ook voor zwemmen, vissen en wandelen langs de oevers. Daarnaast is de omgeving van Kinrooi rijk aan natuur en cultuur, met tal van fiets- en wandelroutes die de mooiste plekjes van de streek laten zien.

In de deelgemeente Kessenich bevindt zich het oudste kerkdorp van Limburg, met de Sint-Martinuskerk als centraal punt. Deze kerk dateert uit de 12e eeuw en heeft door de eeuwen heen verschillende verbouwingen en restauraties ondergaan. Vlakbij de kerk bevindt zich het Kasteel Vilain XIIII, dat in 1830 gebouwd werd en tegenwoordig dienst doet als gemeentehuis.

In de deelgemeente Molenbeersel kan men dan weer terecht voor het Natuurpark Kempen~Broek, een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstrekt over de grens met Nederland. Het gebied is bijzonder rijk aan flora en fauna, met tal van zeldzame planten- en diersoorten die er voorkomen. Men kan er wandelen, fietsen of paardrijden langs uitgestippelde routes die langs de mooiste plekjes voeren.

Ophoven tenslotte is vooral bekend omwille van de Oude Maasarm, een uniek stukje natuur dat een belangrijke rol speelt in het lokale ecosysteem. Het gebied is bijzonder rijk aan vogels, vissen en planten, en vormt een belangrijke broedplaats voor tal van zeldzame soorten. Langs de oevers van de Maas kan men dan weer terecht voor een prachtig uitzicht op de omgeving, met in de verte de heuvels van het nabijgelegen Nationaal Park Hoge Kempen.

Kortom, Kinrooi is een gemeente met een bijzonder rijke natuur en cultuur, die door de aanwezigheid van de Maasplassen een belangrijke toeristische troef vormt. Of men nu houdt van watersporten, wandelen of fietsen, de gemeente heeft voor ieder wat wils. Ook de deelgemeenten zijn stuk voor stuk een bezoekje waard, met elk hun eigen unieke bezienswaardigheden en attracties.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden