Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-Pieters-LeeuwĀ 

Het lokale nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Pieters-Leeuw

Het lokale nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Pieters-Leeuw

Verder lokaal nieuws van Sint-Pieters-Leeuw onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Pieters-leeuw in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Pieters-leeuw

Het lokale nieuws uit Sint-Pieters-leeuw in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Pieters-leeuw/

De officiƫle lokale website van Sint-Pieters-leeuw

>> https://www.Sint-Pieters-leeuw.be/

Het nieuws uit Sint-Pieters-leeuw op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Sint-Pieters-leeuw

Het nieuws uit Sint-Pieters-leeuw op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Sint-Pieters-leeuw

Het lokale nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/sint-pieters-leeuw/

Het lokale nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw in de Gazet van Sint-Pieters-Leeuw (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Pieters-Leeuw

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Pieters-Leeuw. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws sint-pieters-leeuw
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Pieters-Leeuw is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 34.000 inwoners en is gelegen aan de rand van Brussel. Sint-Pieters-Leeuw bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Vlezenbeek, Ruisbroek en Zuun.

De gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het was oorspronkelijk een klein dorpje met voornamelijk landbouwactiviteiten, maar door de uitbreiding van Brussel groeide Sint-Pieters-Leeuw uit tot een welvarende gemeente. Vandaag de dag is de gemeente vooral bekend omwille van zijn toeristische trekpleisters en natuurgebieden.

EĆ©n van de grootste bezienswaardigheden in Sint-Pieters-Leeuw is het kasteel Coloma. Het kasteel dateert uit de 16e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de adellijke familie van Coloma. Vandaag de dag is het kasteel opengesteld voor het publiek en is het vooral bekend omwille van zijn prachtige rozentuin. De rozentuin van Coloma is Ć©Ć©n van de grootste en meest diverse rozentuinen van Europa. Elk jaar vinden hier dan ook verschillende evenementen plaats, zoals het Rozenfestival en de Rozenfeesten.

Een andere toeristische trekpleister in Sint-Pieters-Leeuw is het natuurgebied het Zoniƫnwoud. Dit uitgestrekte bosgebied is gelegen op de grens van Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant en is ƩƩn van de grootste bossen van Belgiƫ. Het Zoniƫnwoud is een ideale locatie voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het is een prachtige groene oase in de buurt van de drukke stad Brussel.

Naast het Zoniƫnwoud heeft Sint-Pieters-Leeuw ook nog andere natuurgebieden, zoals het natuurgebied De Oude Zuun. Dit natuurgebied bestaat uit verschillende vijvers en moerassen en is een broedplaats voor verschillende vogelsoorten. Ook het natuurgebied De Leeuwse Plassen is zeker een bezoekje waard. Dit voormalige zandgroevegebied is omgetoverd tot een recreatiegebied waar je kunt wandelen, fietsen, zwemmen en vissen.

Naast de toeristische trekpleisters heeft Sint-Pieters-Leeuw ook een rijk verenigingsleven. Er zijn tal van sportclubs, culturele verenigingen en jeugdbewegingen. Bovendien worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de jaarmarkt en de kermis.

Sint-Pieters-Leeuw heeft ook een gunstige ligging ten opzichte van Brussel. De gemeente is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden