Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit OosterzeleĀ 

Het lokale nieuws uit Oosterzele in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oosterzele

Het lokale nieuws uit Oosterzele in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oosterzele

Verder lokaal nieuws van Oosterzele onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oosterzele in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Oosterzele

Het lokale nieuws uit Oosterzele in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Oosterzele/

De officiƫle lokale website van Oosterzele

>> https://www.Oosterzele.be/

Het nieuws uit Oosterzele op AVS

>>Ā  https://www.avs.be/zoeken?filter=Oosterzele

Het nieuws uit Oosterzele op TVOOST

>>Ā  https://www.tvoost.be/zoek?term=Oosterzele

Het lokale nieuws uit Oosterzele op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Oosterzele/

Het lokale nieuws uit Oosterzele in de Gazet van Oosterzele (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oosterzele

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oosterzele. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws oosterzele
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oosterzele is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en telt iets meer dan 13.000 inwoners. De gemeente bestaat uit vier deelgemeenten, namelijk Balegem, Gijzenzele, Landskouter en Moortsele. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakteristieken en bezienswaardigheden.

Balegem is een pittoresk dorpje dat vooral bekend staat om zijn natuursteen. In het centrum van het dorp kan je een wandeling maken langs de prachtige 18de-eeuwse huizen en de Sint-Martinuskerk. Daarnaast kan je ook het museum van Balegem bezoeken, dat gewijd is aan de geschiedenis van de Balegemse steen.

Gijzenzele is dan weer vooral bekend om zijn jaarlijkse kermis, die plaatsvindt tijdens het eerste weekend van september. Op deze kermis kan je genieten van verschillende attracties en kraampjes. Verder is er in Gijzenzele ook een mooie kerk, namelijk de Sint-Bavokerk.

Landskouter is een rustig dorpje dat vooral gekenmerkt wordt door zijn mooie landschap. Het is dan ook een ideale locatie om te wandelen of te fietsen. Daarnaast kan je er ook het kasteel van Landskouter bezoeken, dat dateert uit de 19de eeuw.

Tot slot hebben we Moortsele, dat vooral bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden. Zo kan je er onder andere het natuurgebied de Vlaamse Ardennen bezoeken, waar je kan genieten van prachtige uitzichten en mooie wandelpaden. Daarnaast is er in Moortsele ook de Sint-Agathakerk, die zeker een bezoekje waard is.

Oosterzele heeft dus heel wat te bieden op vlak van cultuur en natuur. Maar ook op vlak van evenementen is er heel wat te beleven. Zo kan je er bijvoorbeeld jaarlijks genieten van het muziekfestival “Dwars door Oosterzele”, waar verschillende artiesten optreden op verschillende locaties in de gemeente. Daarnaast is er ook de jaarlijkse “Plezante Kermis” in Landskouter, waar je kan genieten van tal van leuke activiteiten.

Kortom, Oosterzele is een veelzijdige gemeente met heel wat te bieden. Elk van de deelgemeenten heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden, waardoor er voor ieder wat wils is. Een bezoekje aan Oosterzele is dan ook zeker de moeite waard.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden