Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Mesen 

Het lokale nieuws uit Mesen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Mesen

Het lokale nieuws uit Mesen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Mesen

Verder lokaal nieuws van Mesen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Mesen in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/mesen/

De officiële lokale website van Mesen

>> https://www.Mesen.be/

Het lokale nieuws uit Mesen op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Mesen

Het lokale nieuws uit Mesen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Mesen/

Het lokale nieuws uit Mesen in de Gazet van Mesen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Mesen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Mesen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws mesen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Mesen is een stadje in de provincie West-Vlaanderen in België, gelegen aan de Franse grens. Het telt ongeveer 1.000 inwoners en is daarmee één van de kleinste steden van België. Mesen is vooral bekend vanwege de Eerste Wereldoorlog, waarin het een belangrijk strijdtoneel was. De stad heeft een rijke geschiedenis en is vandaag de dag een belangrijke toeristische bestemming.

Het centrum van Mesen is compact en overzichtelijk, met tal van historische gebouwen en bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Niklaaskerk, die stamt uit de 12e eeuw en gebouwd is in romaanse stijl. De kerk heeft een imposante toren en een prachtig interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s. Ook het stadhuis van Mesen is de moeite waard om te bezichtigen, met zijn fraaie gevel en indrukwekkende architectuur.

Naast de stad Mesen zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente. Zo ligt de deelgemeente Ploegsteert ten westen van Mesen, op de grens met Frankrijk. Ploegsteert is vooral bekend vanwege de ‘Plugstreet 14-18 Experience’, een interactief museum dat zich richt op de Eerste Wereldoorlog en de gevechten in deze regio. Ook de omliggende natuur is hier prachtig en leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten.

Ten noorden van Mesen ligt de deelgemeente Wijtschate, die eveneens een belangrijke rol speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier ligt de zogenaamde ‘Pool of Peace’, een groot kraterlandschap dat ontstaan is door een serie explosies tijdens de oorlog. Ook de Sint-Medarduskerk en de oude watermolen zijn de moeite waard om te bezoeken.

Verder naar het oosten ligt de deelgemeente Nieuwkerke, die vooral bekend is vanwege de Sint-Audomaruskerk en het ‘Jagershof’, een fraai park met enkele historische gebouwen. Hier worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals wandeltochten en concerten.

Ten slotte is er nog de deelgemeente Heuvelland, die een schitterend heuvellandschap herbergt en bekend staat om zijn wandel- en fietsroutes. Hier vindt u ook enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Rodeberg en de Kemmelberg, die in de Eerste Wereldoorlog dienst deden als uitkijkposten.

Kortom, Mesen en zijn deelgemeenten zijn een ware schatkamer van historische gebouwen, prachtige natuur en interessante musea. Ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen uitje in eigen land.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden