Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kluisbergen 

Het lokale nieuws uit Kluisbergen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kluisbergen

Het lokale nieuws uit Kluisbergen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kluisbergen

Verder lokaal nieuws van Kluisbergen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kluisbergen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kluisbergen

Het lokale nieuws uit Kluisbergen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kluisbergen/

De officiële lokale website van Kluisbergen

>> https://www.Kluisbergen.be/

Het nieuws uit Kluisbergen op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Kluisbergen

Het nieuws uit Kluisbergen op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Kluisbergen

Het lokale nieuws uit Kluisbergen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Kluisbergen/

Het lokale nieuws uit Kluisbergen in de Gazet van Kluisbergen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kluisbergen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kluisbergen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kluisbergen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kluisbergen is een landelijke gemeente gelegen in Oost-Vlaanderen, België. De gemeente bestaat uit zes deelgemeenten, namelijk Berchem, Kwaremont, Ruien, Zulzeke, Kluisbergen en Outrijve. Kluisbergen is vooral bekend om zijn heuvelachtig landschap en prachtige natuur, wat het ideaal maakt voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Een van de populairste attracties van Kluisbergen is de Kluisberg, een heuvel die zich uitstrekt over 141 meter hoogte en zich bevindt op de grens met Wallonië. De Kluisberg is een uitdaging voor veel wielrenners en wandelaars, omdat de steile hellingen en kronkelige paden een uitdaging vormen. Het is tevens de locatie van de jaarlijkse wielerwedstrijd, de Omloop Het Nieuwsblad, die hier begint en eindigt.

In de deelgemeente Berchem kan je het historische Kasteel van Berchem bezoeken, dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel werd gebouwd als residentie voor de heren van Berchem en is momenteel nog steeds in privé-eigendom. Je kan het kasteel echter wel bewonderen vanaf de weg en de omgeving van het kasteel biedt prachtige wandelmogelijkheden.

Kluisbergen heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De abdij van Maagdendale, gelegen in de deelgemeente Zulzeke, werd opgericht in de 13e eeuw en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de streek. Vandaag de dag zijn de ruïnes van de abdij nog steeds te bewonderen en kan je er genieten van een rustige wandeling in de omgeving.

Een andere populaire attractie in Kluisbergen is het Brouwerijmuseum, gelegen in de deelgemeente Ruien. Dit museum vertelt het verhaal van de Belgische biercultuur en biedt een overzicht van de geschiedenis en evolutie van brouwerijen in België. Er worden ook rondleidingen georganiseerd waarbij je kan proeven van de verschillende biersoorten die worden gebrouwen.

Als je op zoek bent naar een gezinsvriendelijke activiteit, dan kan je een bezoek brengen aan het recreatiepark ’t Eikenhof in de deelgemeente Outrijve. Hier kan je genieten van tal van attracties, waaronder een minigolfbaan, trampolines, speeltuinen en dierenpark. Ook de omgeving van het park biedt tal van wandelmogelijkheden.

Ten slotte heeft Kluisbergen ook een rijk cultureel erfgoed. Elk jaar vindt er het Festival van Vlaanderen plaats, een muziekfestival dat zich richt op klassieke muziek. Het festival brengt topmusici en ensembles van over de hele wereld naar de gemeente en biedt een gevarieerd programma aan voor alle leeftijden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden