Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Dessel 

Het lokale nieuws uit Dessel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Dessel

Het lokale nieuws uit Dessel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Dessel

Verder lokaal nieuws van Dessel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Dessel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Dessel

Het lokale nieuws uit Dessel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Dessel/

De officiële lokale website van Dessel

>> https://www.Dessel.be/

Het lokale nieuws uit Dessel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Dessel

Het lokale nieuws uit Dessel in de Gazet van Dessel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Dessel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Dessel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws dessel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Dessel is een gezellige gemeente in de Kempen met zo’n 10.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Dessel-Centrum, Witgoor, Brasel, Stenehei en LorzĂ©e. Dessel heeft heel wat te bieden op vlak van natuur, cultuur en ontspanning.

Op vlak van cultuur kan je in Dessel-Centrum de Sint-Niklaaskerk bezoeken. Deze kerk dateert uit de 16e eeuw en heeft heel wat mooie kunstwerken en beelden in barokstijl. Daarnaast kan je ook het Dessel Historisch Museum bezoeken. Hier kan je kennismaken met de geschiedenis van de gemeente en de regio.

Op vlak van natuur heeft Dessel heel wat mooie plekjes om te ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld het natuurgebied De Maat bezoeken. Dit gebied bestaat uit een mix van bossen, weilanden, vijvers en moerassen en is de ideale plek voor wie houdt van wandelen en fietsen. Daarnaast kan je ook het Kempens Landschap bezoeken. Hier kan je genieten van de mooie landschappen en het unieke karakter van de Kempen.

Voor wie op zoek is naar ontspanning, is Dessel ook de ideale plek. Zo kan je bijvoorbeeld naar het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Hier kan je genieten van een dagje aan het strand, zwemmen, watersporten en nog veel meer. Daarnaast kan je ook naar het Familiepark Bobbejaanland. Dit pretpark biedt heel wat attracties en shows voor jong en oud.

Dessel heeft ook heel wat te bieden op vlak van gastronomie. Zo kan je er genieten van heerlijke streekproducten zoals de Kempense bieren en de Desserse bakharing. Daarnaast kan je ook terecht in één van de vele restaurants en cafés voor een gezellige maaltijd of drankje.

Kortom, Dessel is een gezellige gemeente met heel wat te bieden op vlak van natuur, cultuur en ontspanning. Het is de ideale plek voor wie houdt van wandelen en fietsen in de natuur, maar ook voor wie op zoek is naar ontspanning en plezier. En vergeet zeker niet te genieten van de heerlijke streekproducten en de gezellige cafés en restaurants.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden