Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit ZwijndrechtĀ 

Ā 

Het lokale nieuws uit Zwijndrecht in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zwijndrecht

Het lokale nieuws uit Zwijndrecht in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zwijndrecht

Verder lokaal nieuws van Zwijndrecht onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zwijndrecht in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zwijndrecht

Het lokale nieuws uit Zwijndrecht in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zwijndrecht/

De officiƫle lokale website van Zwijndrecht

>> https://www.Zwijndrecht.be/

Het lokale nieuws uit Zwijndrecht op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Zwijndrecht/

Het lokale nieuws uit Zwijndrecht in de Gazet van Zwijndrecht (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zwijndrecht

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zwijndrecht. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

zwijndrecht
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

De gemeente Zwijndrecht is gelegen in de provincie Antwerpen, Belgiƫ en is ongeveer 17 vierkante kilometer groot. Het is een groene gemeente met een rijke geschiedenis en een bloeiende economie. Zwijndrecht grenst aan de steden Antwerpen, Beveren, Burcht en de gemeente Melsele.

De gemeente Zwijndrecht bestaat uit vier deelgemeenten: Zwijndrecht zelf en  Burcht. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo heeft Zwijndrecht bijvoorbeeld een mooie dorpskern met gezellige terrasjes en winkels. Burcht heeft dan weer een prachtig kasteel en een mooie natuurlijke omgeving. 

Zwijndrecht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de Middeleeuwen was het een belangrijke handelsplaats en later groeide het uit tot een belangrijke industriezone. Vandaag de dag is Zwijndrecht nog steeds een belangrijke economische speler, met verschillende bedrijventerreinen waar tal van grote bedrijven zijn gevestigd.

Naast de economie heeft Zwijndrecht ook veel te bieden op het gebied van recreatie en cultuur. Zo zijn er verschillende parken en natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, zoals het Polderlandschap Middenvijver, het Fort van Zwijndrecht en het natuurgebied De Schorre. Daarnaast zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Burcht, de Sint-Martinuskerk en het gemeentehuis.

Een van de belangrijkste evenementen in Zwijndrecht is het jaarlijkse Zwijndrechtse Zomerfeest. Dit is een groot feest dat plaatsvindt in het centrum van Zwijndrecht en waar tal van activiteiten en optredens worden georganiseerd voor jong en oud. Ook het Vlaamse Wielercriterium Schaal Sels komt jaarlijks door Zwijndrecht.

Zwijndrecht is goed bereikbaar met de auto via de E17 en de R1. Daarnaast zijn er ook verschillende openbaar vervoersmogelijkheden, zoals de bus en de trein. De gemeente heeft ook een eigen station, Station Zwijndrecht, dat onderdeel is van het spoornetwerk van Antwerpen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden