Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zwalm 

Het lokale nieuws uit Zwalm in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zwalm

Het lokale nieuws uit Zwalm in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zwalm

Verder lokaal nieuws van Zwalm onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zwalm in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zwalm

Het lokale nieuws uit Zwalm in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zwalm/

De officiële lokale website van Zwalm

>> https://www.Zwalm.be/

Het nieuws uit Zwalm op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Zwalm

Het nieuws uit Zwalm op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Zwalm

Het lokale nieuws uit Zwalm op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Zwalm/

Het lokale nieuws uit Zwalm in de Gazet van Zwalm (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zwalm

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zwalm. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zwalm
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zwalm is een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, gelegen in het zuiden van de provincie en grenzend aan de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen. De gemeente telt ongeveer 8.000 inwoners en bestaat uit twaalf deelgemeenten: Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel en Zwalm.

De gemeente Zwalm heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot in de prehistorie. In de middeleeuwen was Zwalm een belangrijk centrum voor de lakenhandel en de textielnijverheid. Tegenwoordig is de gemeente vooral bekend om haar mooie natuur en pittoreske dorpjes.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Zwalm is de Schelde, die dwars door de gemeente stroomt. Langs de oevers van de Schelde kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en de natuur. Een andere bezienswaardigheid is de Zwalmbeek, die door de gemeente kronkelt en tal van mooie plekjes verbindt.

Ook de deelgemeenten van Zwalm hebben elk hun eigen charme. Zo staat Beerlegem bekend om zijn imposante kasteel, terwijl Dikkele en Meilegem gekend zijn om hun mooie kerken. In Munkzwalm kunt u dan weer een bezoek brengen aan de watermolen, terwijl Nederzwalm-Hermelgem bekend is om zijn prachtige kasteeldomein.

Roborst is dan weer een paradijs voor wandelaars en fietsers, met tal van mooie routes doorheen de glooiende landschappen. In Sint-Blasius-Boekel kunt u dan weer het oudste kerkje van de gemeente bewonderen, terwijl Sint-Denijs-Boekel bekend is om zijn mooie dorpsplein en gezellige terrasjes.

Ook op culinair vlak heeft Zwalm heel wat te bieden. De streek staat bekend om haar lekkere bieren en streekgerechten, zoals witloof met hesp en kaas, stoverij van varkenswangetjes en karnemelkstampers.

Ten slotte is Zwalm ook een gemeente waar heel wat evenementen georganiseerd worden. Zo kunt u er onder andere genieten van de jaarlijkse Zwalmse bierfeesten, de bloemenmarkt in Munkzwalm en het jaarlijkse folkfestival in Sint-Blasius-Boekel.

Kortom, Zwalm is een gemeente die heel wat te bieden heeft. Of u nu houdt van wandelen, fietsen, cultuur of lekker eten, in Zwalm vindt u zeker uw gading. En ook de deelgemeenten hebben elk hun eigen troeven, die het ontdekken meer dan waard zijn.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden