Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zutendaal 

Het lokale nieuws uit Zutendaal in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zutendaal

Het lokale nieuws uit Zutendaal in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zutendaal

Verder lokaal nieuws van Zutendaal onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zutendaal in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zutendaal

De lokale nieuws uit Zutendaal op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Zutendaal

Het lokale nieuws uit Zutendaal in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zutendaal/

De officiële lokale website van Zutendaal

>> https://www.Zutendaal.be/

Het lokale nieuws uit Zutendaal op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Zutendaal/

Het lokale nieuws uit Zutendaal in de Gazet van Zutendaal (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zutendaal

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zutendaal. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zutendaal
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zutendaal is een gemeente in de provincie Limburg in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 32 vierkante kilometer en telt bijna 8.000 inwoners. Zutendaal grenst aan de gemeenten Bilzen, Genk, Lanaken, Maasmechelen en As.

De gemeente Zutendaal bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Zutendaal, Wiemesmeer en Rekem. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo heeft Zutendaal een mooie dorpskern met verschillende restaurants en winkels, terwijl Wiemesmeer vooral bekend is om zijn vliegveld en Rekem om zijn historische gebouwen.

Zutendaal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. In de Middeleeuwen was het een belangrijke handelsplaats en later groeide het uit tot een belangrijk agrarisch gebied. Vandaag de dag is Zutendaal nog steeds een belangrijke landbouwgemeente, maar ook toerisme speelt er een belangrijke rol.

Naast de landbouw en het toerisme heeft Zutendaal ook veel te bieden op het gebied van recreatie en natuur. Zo is er het Nationaal Park Hoge Kempen, dat deels in de gemeente ligt. Dit park is het enige nationale park in Vlaanderen en is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of paardrijden. Daarnaast zijn er verschillende andere natuurgebieden, zoals het Domein Pietersheim, de Lieteberg en het Zutendaal Broek.

Een van de belangrijkste evenementen in Zutendaal is het jaarlijkse Bloesemfeest. Tijdens dit evenement worden de fruitbomen in bloei gezet en worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals fietstochten en wandelingen. Daarnaast zijn er ook verschillende andere evenementen, zoals de Zutendaalse Feesten en de Kerstmarkt.

Zutendaal is goed bereikbaar met de auto via de E314 en de N730. Daarnaast zijn er ook verschillende openbaar vervoersmogelijkheden, zoals de bus en de trein. De gemeente heeft ook een eigen station, Station Zutendaal, dat onderdeel is van het spoornetwerk van Limburg.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Zutendaal ook een sociale gemeente is, met aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van de inwoners. Zo zijn er verschillende initiatieven om de CO2-uitstoot te verminderen en wordt er ingezet op een groenere leefomgeving. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor de inwoners van Zutendaal.

Al met al is Zutendaal een mooie en veelzijdige gemeente met een rijke geschiedenis, een bloeiende landbouw- en toeristische sector en tal van recreatieve en culturele mogelijkheden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden