Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zulte 

Het lokale nieuws uit Zulte in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zulte

Het lokale nieuws uit Zulte in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zulte

Verder lokaal nieuws van Zulte onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zulte in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zulte

Het lokale nieuws uit Zulte in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zulte/

De officiële lokale website van Zulte

>> https://www.Zulte.be/

Het nieuws uit Zulte op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Zulte

Het nieuws uit Zulte op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Zulte

Het lokale nieuws uit Zulte op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/zulte/

Het lokale nieuws uit Zulte in de Gazet van Zulte (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zulte

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zulte. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws zulte
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zulte is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 32 vierkante kilometer en telt ruim 14.000 inwoners. Zulte grenst aan de gemeenten Deinze, Kruishoutem, Nazareth en Waregem.

Zulte bestaat uit drie deelgemeenten, namelijk Zulte, Olsene en Machelen. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo heeft Zulte een mooie dorpskern met verschillende restaurants en winkels, terwijl Olsene vooral bekend is om zijn kasteel en Machelen om zijn industrie.

Zulte heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de 19e en 20e eeuw groeide de gemeente uit tot een belangrijk agrarisch gebied, met name in de productie van vlas. Vandaag de dag is Zulte nog steeds een belangrijke landbouwgemeente, maar ook de industrie heeft er een belangrijke rol gekregen.

Naast de landbouw en industrie heeft Zulte ook veel te bieden op het gebied van recreatie en natuur. Zo is er het Park van Zulte, een mooi park met een vijver en verschillende sportfaciliteiten. Daarnaast zijn er tal van fiets- en wandelroutes in de omgeving, zoals de Leie-fietsroute en de Oude Spoorwegroute.

Een van de belangrijkste evenementen in Zulte is de jaarlijkse kermis. Tijdens deze kermis worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals optredens, optochten en kermisattracties. Daarnaast zijn er ook verschillende andere evenementen, zoals de Trappistenloop en de Boekenbeurs.

Zulte is goed bereikbaar met de auto via de E17 en de N43. Daarnaast zijn er ook verschillende openbaar vervoersmogelijkheden, zoals de bus en de trein. De gemeente heeft ook een eigen station, Station Zulte, dat onderdeel is van het spoornetwerk van Oost-Vlaanderen.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Zulte ook een sociale gemeente is, met aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van de inwoners. Zo zijn er verschillende initiatieven om de CO2-uitstoot te verminderen en wordt er ingezet op een groenere leefomgeving. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor de inwoners van Zulte.

Al met al is Zulte een mooie en veelzijdige gemeente met een rijke geschiedenis, een bloeiende landbouw- en industrie sector en tal van recreatieve en culturele mogelijkheden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden