Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit ZonnebekeĀ 

Het lokale nieuws uit Zonnebeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zonnebeke

Het lokale nieuws uit Zonnebeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zonnebeke

Verder lokaal nieuws van Zonnebeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zonnebeke in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/zonnebeke/

De officiƫle lokale website van Zonnebeke

>> https://www.Zonnebeke.be/

Het lokale nieuws uit Zonnebeke op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Zonnebeke

Het lokale nieuws uit Zonnebeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/zonnebeke/

Het lokale nieuws uit Zonnebeke in de Gazet van Zonnebeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zonnebeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zonnebeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws zonnebeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zonnebeke is een Vlaamse gemeente in de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 11.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Beselare, Geluveld, Passendale, Zandvoorde en Zonnebeke zelf. De gemeente is gelegen in de Westhoek, een streek die gekenmerkt wordt door zijn rijke historie en prachtige landschappen.

Zonnebeke is vooral bekend om zijn herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de oorlog werd de gemeente volledig verwoest, maar na de oorlog werd alles weer opgebouwd. Vandaag de dag zijn er nog veel overblijfselen te vinden van de oorlog, zoals loopgraven, bunkers en begraafplaatsen. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 vertelt het verhaal van de slag bij Passendale en de Eerste Wereldoorlog in de regio.

Naast de rijke historie heeft Zonnebeke ook veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Zo is er het provinciedomein De Palingbeek, een prachtig natuurgebied met wandel- en fietsroutes. In het centrum van de gemeente vind je het Kasteel van Zonnebeke, dat vandaag de dag dienst doet als museum. Het kasteel is een beschermd monument en dateert uit de 18e eeuw.

De deelgemeente Passendale heeft een belangrijke rol gespeeld in de Eerste Wereldoorlog. Het is dan ook een belangrijk herdenkingspunt voor veel bezoekers. Hier bevindt zich ook het Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld. Het is de laatste rustplaats van meer dan 11.900 soldaten.

De deelgemeente Geluveld heeft een prachtige dorpskern met enkele historische gebouwen, waaronder de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk. In de kerk bevindt zich een mooie preekstoel uit de 17e eeuw. Geluveld heeft ook enkele mooie wandelroutes, zoals de Kasteelroute die je langs het Kasteel Ter Wallen brengt.

Beselare is een deelgemeente van Zonnebeke en staat vooral bekend om zijn heksenverleden. In de zomermaanden vindt er dan ook jaarlijks het Heksenfeest plaats. In de omgeving van Beselare vind je ook enkele mooie kastelen, waaronder het Kasteel van Wynendaele en het Kasteel van Zorgvliet.

De deelgemeente Zandvoorde ligt vlakbij de kust en is daardoor een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Ook hier vind je enkele mooie wandelroutes, zoals de Zandvordevalleiroute. Daarnaast staat Zandvoorde bekend om zijn jaarlijkse Truckrun, waarbij vrachtwagens en hun bestuurders mindervalide mensen meenemen op een mooie rondrit.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden