Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zonhoven 

Het lokale nieuws uit Zonhoven in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zonhoven

Het lokale nieuws uit Zonhoven in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zonhoven

Verder lokaal nieuws van Zonhoven onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zonhoven in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zonhoven

De lokale nieuws uit Zonhoven op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Zonhoven

Het lokale nieuws uit Zonhoven in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zonhoven/

De officiële lokale website van Zonhoven

>> https://www.Zonhoven.be/

Het lokale nieuws uit Zonhoven op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/zonhoven/

Het lokale nieuws uit Zonhoven in de Gazet van Zonhoven (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zonhoven

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zonhoven. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws zonhoven
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zonhoven is een gemeente in de Belgische provincie Limburg. De gemeente ligt ten noorden van Hasselt en telt ruim 21.000 inwoners. Naast het centrum van Zonhoven bestaat de gemeente uit de deelgemeenten Halveweg, Termolen en Terdonk. De gemeente heeft een oppervlakte van ruim 39 km² en maakt deel uit van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Hasselt.

De geschiedenis van Zonhoven gaat terug tot de prehistorie, waarbij verschillende vondsten in de gemeente getuigen van menselijke aanwezigheid in die tijd. In de middeleeuwen was Zonhoven een klein dorpje, waarvan de Sint-Quintinuskerk uit de 12e eeuw nog steeds getuigt. De gemeente groeide in de loop der jaren uit tot een belangrijk landbouwgebied. Pas na de Tweede Wereldoorlog kende Zonhoven een sterke bevolkingsgroei en werd het een woongemeente.

Het centrum van Zonhoven wordt gekenmerkt door de Sint-Quintinuskerk en de oude pastorie. Daarnaast zijn er enkele mooie pleinen, zoals het Kerkplein en het Gemeenteplein. Op het Gemeenteplein bevindt zich ook het gemeentehuis. Het cultureel centrum De Buiting is de plaats waar tal van evenementen worden georganiseerd. Ook heeft Zonhoven verschillende sportverenigingen en een modern sportpark met een zwembad en sporthal.

Naast het centrum van Zonhoven zijn er ook nog enkele andere bezienswaardigheden in de gemeente. Zo ligt er in de deelgemeente Halveweg het natuurgebied De Teut, een prachtig heidegebied met enkele vennen. Het natuurgebied is ideaal om te wandelen en te fietsen. Ook het Domein Bovy, gelegen in de deelgemeente Termolen, is een populaire bestemming. Dit groene domein met kasteel biedt tal van recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, vissen en picknicken.

Zonhoven heeft een goede bereikbaarheid dankzij de nabijheid van de E314 en de N74. Daarnaast beschikt de gemeente over een treinstation, Station Zonhoven, dat deel uitmaakt van de spoorlijn Hasselt – Eindhoven. Ook het openbaar vervoer binnen de gemeente is goed geregeld, met verschillende buslijnen die de verschillende deelgemeenten en het centrum van Zonhoven met elkaar verbinden.

Zonhoven is een gezellige gemeente waar het goed vertoeven is. Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden die zowel inwoners als toeristen kunnen bekoren. Het is een groene gemeente met veel wandel- en fietsmogelijkheden in de nabijgelegen natuurgebieden. Daarnaast zijn er ook voldoende voorzieningen op het vlak van sport, cultuur en recreatie.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden