Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zemst 

Het lokale nieuws uit Zemst in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zemst

Het lokale nieuws uit Zemst in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zemst

Verder lokaal nieuws van Zemst onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zemst in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zemst

Het lokale nieuws uit Zemst in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zemst/

De officiële lokale website van Zemst

>> https://www.Zemst.be/

Het nieuws uit Zemst op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Zemst

Het nieuws uit Zemst op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Zemst

Het lokale nieuws uit Zemst op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/zemst/

Het lokale nieuws uit Zemst in de Gazet van Zemst (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zemst

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zemst. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zemst
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zemst is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en telt ruim 22.000 inwoners. Zemst bestaat uit de deelgemeenten Elewijt, Eppegem, Hofstade, Weerde en Zemst.

De gemeente Zemst heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen. In de 12e eeuw werd de Sint-Romboutskerk in Zemst gebouwd. Deze kerk is nog steeds een belangrijke bezienswaardigheid in de gemeente. Daarnaast zijn er ook verschillende kastelen te vinden in Zemst, zoals het kasteel van Zemst en het kasteel van Eppegem.

Een andere bekende bezienswaardigheid in Zemst is het domein van Hofstade. Dit recreatiedomein is gelegen rond een grote vijver en biedt verschillende activiteiten aan, zoals zwemmen, fietsen en wandelen. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en toeristen die op zoek zijn naar ontspanning.

In Zemst zijn er ook verschillende natuurgebieden te vinden, zoals het Zennegat en de Zemstse Broek. Het Zennegat is een belangrijk overstromingsgebied en is ook een belangrijk vogelgebied. In de Zemstse Broek kan men dan weer prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en stilte van de natuur.

De gemeente Zemst is goed bereikbaar met de auto via de E19 en de A12. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen en treinstations in de gemeente. Zo kan men gemakkelijk naar Brussel, Mechelen en Leuven reizen.

In de deelgemeente Hofstade is er een treinstation waar treinen stoppen op de lijn tussen Mechelen en Leuven. In Elewijt en Weerde zijn er dan weer busverbindingen met de omliggende steden en gemeenten.

Zemst heeft ook een bruisend verenigingsleven. Er zijn verschillende sportclubs, culturele verenigingen en jeugdverenigingen actief in de gemeente. Jaarlijks vinden er dan ook verschillende evenementen en festiviteiten plaats, zoals het Zemstse dorpsfeest en de carnavalsstoet in Elewijt.

Op culinair vlak heeft Zemst ook heel wat te bieden. Er zijn verschillende restaurants en eetcafés waar men kan genieten van lokale specialiteiten en Belgische klassiekers. In de zomermaanden zijn er ook verschillende terrassen te vinden waar men gezellig kan genieten van een drankje en een hapje.

Kortom, Zemst is een bruisende gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een actief verenigingsleven. Het is een ideale bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, maar ook voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en plezier.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden