Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zaventem 

Het lokale nieuws uit Zaventem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zaventem

Het lokale nieuws uit Zaventem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zaventem

Verder lokaal nieuws van Zaventem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zaventem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zaventem

Het lokale nieuws uit Zaventem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zaventem/

De officiële lokale website van Zaventem

>> https://www.Zaventem.be/

Het nieuws uit Zaventem op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Zaventem

Het nieuws uit Zaventem op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Zaventem

Het lokale nieuws uit Zaventem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/zaventem/

Het lokale nieuws uit Zaventem in de Gazet van Zaventem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zaventem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zaventem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zaventem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zaventem is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het centrum van België. De gemeente heeft een oppervlakte van 27,62 km² en telt ruim 30.000 inwoners. Zaventem bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Nossegem, Sint-Stevens-Woluwe en Sterrebeek.

Zaventem is vooral bekend omwille van de internationale luchthaven Brussels Airport, die zich gedeeltelijk op het grondgebied van de gemeente bevindt. De luchthaven is de grootste van België en trekt jaarlijks miljoenen reizigers en toeristen aan. Zaventem heeft dan ook een belangrijke economische functie en is een belangrijke werkgever in de regio.

Naast de luchthaven heeft Zaventem ook nog andere bezienswaardigheden. Zo is er het kasteel van Diegem, een prachtig kasteel in neo-Vlaamse renaissancestijl dat gebouwd werd in de 19e eeuw. Het kasteel is momenteel in privébezit en is niet toegankelijk voor het publiek. Ook de gotische Sint-Martinuskerk in het centrum van de gemeente is zeker een bezoekje waard. De kerk dateert uit de 14e eeuw en heeft enkele mooie glas-in-loodramen.

Zaventem heeft daarnaast ook enkele mooie natuurgebieden. Zo is er het domein van Hertoginnedal, een mooi bosrijk gebied met enkele wandelroutes. Het domein is ook bekend omwille van de vele vogelsoorten die er leven. Een andere mooie groene plek in de gemeente is het Tervurenpark, dat deels op het grondgebied van Zaventem ligt. Het park heeft enkele mooie vijvers en wandelpaden en is de ideale plek om te genieten van de natuur.

De gemeente Zaventem heeft ook een rijke geschiedenis. Zo was er in de middeleeuwen al sprake van bewoning in de regio. In de 19e eeuw werd er dan weer het prachtige kasteel van Diegem gebouwd, dat nog steeds een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van de gemeente. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Zaventem ook een belangrijke rol, aangezien de luchthaven door de Duitse bezetters gebruikt werd als militaire basis.

Zaventem is ook een belangrijk knooppunt van wegen en openbaar vervoer. De gemeente ligt vlakbij de Brusselse Ring, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de wagen. Daarnaast zijn er ook verschillende treinstations in de buurt, zoals die van Zaventem en Sint-Stevens-Woluwe. Het openbaar vervoer in Zaventem zelf wordt verzorgd door De Lijn.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden