Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Wommelgem 

Het lokale nieuws uit Wommelgem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wommelgem

Het lokale nieuws uit Wommelgem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wommelgem

Verder lokaal nieuws van Wommelgem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wommelgem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wommelgem

Het lokale nieuws uit Wommelgem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wommelgem/

De officiële lokale website van Wommelgem

>> https://www.Wommelgem.be/

Het lokale nieuws uit Wommelgem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/wommelgem/

Het lokale nieuws uit Wommelgem in de Gazet van Wommelgem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wommelgem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wommelgem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws wommelgem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wommelgem is een gemeente in de provincie Antwerpen in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 14 vierkante kilometer en telt ruim 12.000 inwoners. Wommelgem grenst aan de gemeenten Ranst, Borsbeek, Wijnegem en Mortsel.

De gemeente Wommelgem heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. De gemeente heeft dan ook verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pieterskerk en het Kasteel van Wommelgem. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en was oorspronkelijk een waterburcht. Vandaag de dag is het kasteel een beschermd monument en een populaire toeristische trekpleister.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Wommelgem ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het natuurgebied Fort II, een prachtig groengebied dat geliefd is bij wandelaars en natuurliefhebbers. Daarnaast zijn er ook verschillende fietsroutes, zoals de Wommelgemse fietsroute en de Boerenkrijgroute.

Een van de belangrijkste evenementen in Wommelgem is de jaarlijkse jaarmarkt. Deze markt vindt plaats in september en trekt duizenden bezoekers uit de hele regio. Tijdens de jaarmarkt worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals marktkraampjes, optredens en dierenkeuringen.

Wommelgem is goed bereikbaar met de auto via de E313 en de E34. Daarnaast zijn er ook verschillende openbaar vervoersmogelijkheden, zoals de bus en de tram. De gemeente heeft ook een eigen treinstation, Station Wommelgem, dat onderdeel is van het spoornetwerk van Antwerpen.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Wommelgem ook een sociale gemeente is, met aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van de inwoners. Zo worden er verschillende initiatieven genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en wordt er ingezet op een groenere leefomgeving. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor de inwoners van Wommelgem.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden