Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Willebroek 

Het lokale nieuws uit Willebroek in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Willebroek

Het lokale nieuws uit Willebroek in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Willebroek

Verder lokaal nieuws van Willebroek onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Willebroek in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Willebroek

Het lokale nieuws uit Willebroek in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Willebroek/

De offici├źle lokale website van Willebroek

>> https://www.Willebroek.be/

Het lokale nieuws uit Willebroek op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/willebroek/

Het lokale nieuws uit Willebroek in de Gazet van Willebroek (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Willebroek

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Willebroek. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws willebroek
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Willebroek is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het noorden van Vlaanderen. Met een oppervlakte van bijna 32 vierkante kilometer en meer dan 26.000 inwoners is Willebroek een middelgrote gemeente. De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Blaasveld, Heindonk en Tisselt. Deze deelgemeenten hebben elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden.

Willebroek is vooral bekend omwille van zijn ligging aan het kanaal Brussel-Schelde. Het kanaal speelt een belangrijke rol in de economie van de gemeente, aangezien het zorgt voor de aanvoer van grondstoffen en de afvoer van goederen. Daarnaast is het kanaal ook een belangrijke toeristische trekpleister, met tal van wandel- en fietsroutes langs het water.

Naast het kanaal heeft Willebroek nog andere bezienswaardigheden. Zo is er het Kasteel van Wissekerke, een prachtig kasteel uit de 18e eeuw dat nu dienst doet als gemeentehuis. Het kasteel is omgeven door een groot park met vijvers en wandelpaden. Daarnaast heeft Willebroek ook een mooi historisch centrum met enkele mooie gebouwen, zoals de Sint-Niklaaskerk en het oude gemeentehuis.

De gemeente Willebroek wordt omgeven door verschillende andere gemeenten, waaronder Mechelen, Boom, Puurs-Sint-Amands en Londerzeel. Deze gemeenten hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Mechelen is de grootste stad in de omgeving en heeft een rijke geschiedenis. De stad heeft verschillende historische gebouwen, zoals de Sint-Romboutskathedraal, het stadhuis en het Paleis van Margareta van Oostenrijk. Daarnaast heeft Mechelen ook een levendig centrum met tal van winkels, restaurants en caf├ęs. Het is ook een belangrijk centrum voor cultuur en kunst, met onder andere het Kazerne Dossin museum en het Cultuurcentrum Mechelen.

Boom is een gemeente gelegen aan de Rupel en bekend omwille van het jaarlijkse muziekfestival Tomorrowland. Het festival trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld. Daarnaast heeft Boom ook enkele mooie gebouwen, zoals de Sint-Petrus en Pauluskerk en het oude gemeentehuis.

Puurs-Sint-Amands is een fusiegemeente en ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Puurs en Sint-Amands. De gemeente is gelegen aan de Schelde en heeft een rijk cultureel erfgoed. Zo zijn er verschillende windmolens, kastelen en kerken te bezichtigen. Daarnaast heeft Puurs-Sint-Amands ook een prachtig natuurgebied, het Rupelmondebroek, waar je kan wandelen en fietsen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden