Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit WijnegemĀ 

Het lokale nieuws uit Wijnegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wijnegem

Het lokale nieuws uit Wijnegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wijnegem

Verder lokaal nieuws van Wijnegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wijnegem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wijnegem

Het lokale nieuws uit Wijnegem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wijnegem/

De officiƫle lokale website van Wijnegem

>> https://www.Wijnegem.be/

Het lokale nieuws uit Wijnegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/wijnegem/

Het lokale nieuws uit Wijnegem in de Gazet van Wijnegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wijnegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wijnegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws wijnegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wijnegem is een gemeente in de provincie Antwerpen in het Vlaams Gewest van Belgiƫ. Het is gelegen aan de rand van de stad Antwerpen en heeft een oppervlakte van 7,80 vierkante kilometer. De gemeente telt ongeveer 9.500 inwoners en staat bekend om zijn winkelcentrum en historische erfgoed.

Wijnegem grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Schilde, Ranst, Borsbeek, Wommelgem en Antwerpen. Deze buurgemeenten bieden verschillende mogelijkheden voor inwoners en bezoekers van Wijnegem.

Schilde is een gemeente ten noorden van Wijnegem en staat bekend om zijn groene omgeving. Het is een aantrekkelijke plek voor fietsers en wandelaars, dankzij de vele bossen en parken. Schilde heeft ook een rijk cultureel erfgoed, met enkele prachtige kastelen en historische gebouwen.

Ranst ligt ten oosten van Wijnegem en heeft een landelijk karakter. Het is een rustige gemeente met enkele pittoreske dorpjes en boerderijen. Ranst is ook de thuisbasis van enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder de historische watermolen van Oelegem en het Kasteel Vrieselhof.

Borsbeek is een gemeente ten zuiden van Wijnegem en ligt op slechts enkele kilometers afstand van Antwerpen. Het is een rustige gemeente met enkele parken en pleinen. Borsbeek heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de Sint-Jacobuskerk en de oude windmolen.

Wommelgem is een gemeente ten westen van Wijnegem en staat bekend om zijn landelijke karakter. Het is een rustige gemeente met enkele pittoreske dorpjes en boerderijen. Wommelgem heeft ook enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder het Fort van Wommelgem en de Sint-Laurentiuskerk.

Antwerpen is een grote stad ten zuidwesten van Wijnegem. Het is de tweede grootste stad van Belgiƫ en staat bekend om zijn historische centrum, met enkele prachtige gebouwen en monumenten. Antwerpen heeft ook een bruisend nachtleven en biedt tal van mogelijkheden voor winkelen en dineren.

Terug naar Wijnegem zelf, deze gemeente heeft zelf ook veel te bieden. Het winkelcentrum van Wijnegem is een van de grootste van Belgiƫ en trekt bezoekers vanuit het hele land. Het biedt een breed scala aan winkels, waaronder modewinkels, warenhuizen en restaurants.

Wijnegem heeft ook een rijke geschiedenis en enkele interessante bezienswaardigheden. Een van de meest opvallende is het kasteel van Wijnegem, een indrukwekkend gebouw dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel heeft een prachtige tuin en wordt vaak gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden