Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Wichelen 

Het lokale nieuws uit Wichelen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wichelen

Het lokale nieuws uit Wichelen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wichelen

Verder lokaal nieuws van Wichelen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wichelen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wichelen

Het lokale nieuws uit Wichelen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wichelen/

De officiële lokale website van Wichelen

>> https://www.Wichelen.be/

Het nieuws uit Wichelen op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Wichelen

Het nieuws uit Wichelen op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Wichelen

Het lokale nieuws uit Wichelen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/wichelen/

Het lokale nieuws uit Wichelen in de Gazet van Wichelen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wichelen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wichelen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws wichelen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wichelen is een landelijke gemeente gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen in het Vlaams Gewest van België. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 29,84 vierkante kilometer en telt ongeveer 13.000 inwoners. Wichelen wordt omringd door verschillende gemeenten, waaronder Wetteren, Lede, Berlare en Dendermonde.

Wetteren is een nabijgelegen gemeente ten westen van Wichelen. Het is een grotere gemeente met ongeveer 25.000 inwoners. Wetteren staat bekend om zijn prachtige natuur en wandel- en fietsroutes. Het is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. De Schelde, één van de belangrijkste rivieren van België, stroomt door Wetteren en biedt tal van recreatieve mogelijkheden. Bovendien heeft Wetteren ook een rijk cultureel erfgoed, zoals het Kasteel van Laarne en de Sint-Gertrudiskerk.

Lede is een andere nabijgelegen gemeente ten noorden van Wichelen. Het is een kleinere gemeente met ongeveer 18.000 inwoners. Lede is vooral bekend om zijn mooie natuur en landschap, zoals het natuurgebied “Den Dotter”. Daarnaast heeft Lede ook enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Mesen en de Sint-Martinuskerk.

Berlare is een gemeente ten zuiden van Wichelen. Het is een mooie gemeente met veel natuur en water. Het is vooral bekend om zijn Donkmeer, een groot meer dat een populaire toeristische bestemming is. Er zijn tal van recreatieve mogelijkheden, zoals boottochten, vissen en watersporten. Bovendien heeft Berlare ook enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Berlare en de Sint-Martinuskerk.

Dendermonde is een stad gelegen ten oosten van Wichelen. Het is een historische stad met een rijk cultureel erfgoed. Dendermonde is vooral bekend om zijn Grote Markt en het stadhuis, beide prachtige voorbeelden van middeleeuwse architectuur. Daarnaast heeft Dendermonde ook enkele interessante musea en monumenten, zoals het Ros Beiaardmuseum en de Abdij van Dendermonde.

Terug naar Wichelen zelf, deze gemeente heeft ook veel te bieden. Wichelen heeft een rijke geschiedenis en enkele interessante bezienswaardigheden. Een van de meest opvallende is het Kasteel van Wichelen, een indrukwekkend gebouw dat dateert uit de 18e eeuw. Het kasteel is gebouwd in classicistische stijl en heeft een prachtige tuin.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Wichelen is de Sint-Gertrudiskerk. Deze mooie kerk dateert uit de 18e eeuw en heeft een prachtig interieur met veel kunstwerken en beelden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden