Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit WesterloĀ 

Het lokale nieuws uit Westerlo in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Westerlo

Het lokale nieuws uit Westerlo in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Westerlo

Verder lokaal nieuws van Westerlo onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Westerlo in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Westerlo

Het lokale nieuws uit Westerlo in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Westerlo/

De officiƫle lokale website van Westerlo

>> https://www.Westerlo.be/

Het lokale nieuws uit Westerlo op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/westerlo/

Het lokale nieuws uit Westerlo in de Gazet van Westerlo (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Westerlo

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Westerlo. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws westerlo
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Westerlo is een gemeente in de provincie Antwerpen in Vlaanderen, Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 25.000 inwoners en is verdeeld over vijf deelgemeenten: Westerlo zelf, Oevel, Tongerlo, Heultje en Zoerle-Parwijs.

De geschiedenis van Westerlo gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de gemeente bekend stond als een belangrijke handelsplaats. De gemeente heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van historische bezienswaardigheden te vinden, zoals de Sint-Lambertuskerk in Westerlo zelf, die dateert uit de 15e eeuw en bekend staat om zijn mooie gotische architectuur.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Westerlo is het Kasteel van Westerlo, gelegen in het centrum van de gemeente. Het kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en is nog steeds een indrukwekkend voorbeeld van Renaissance-architectuur. Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek, maar kan wel bezichtigd worden van buitenaf.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Westerlo is de Abdij van Tongerlo, gelegen in de gelijknamige deelgemeente Tongerlo. De abdij dateert uit de 12e eeuw en is bekend om zijn prachtige architectuur en kunstcollectie. Het is ook de thuisbasis van het beroemde Tongerlo-bier, dat nog steeds wordt gebrouwen door de monniken.

Westerlo is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de naburige gemeenten en steden. Zo ligt de stad Herentals op slechts enkele kilometers van Westerlo en heeft een mooi historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Waldetrudiskerk en het Begijnhof.

Een andere nabijgelegen stad die zeker een bezoek waard is, is Leuven, op ongeveer 30 kilometer van Westerlo. Leuven is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pieterskerk en het Stadhuis. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Katholieke Universiteit Leuven, die al sinds de 15e eeuw bestaat.

Naast de bezienswaardigheden en naburige steden heeft Westerlo ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het Provinciaal Domein De Beeltjens, een mooi natuurgebied dat zich uitstrekt over 100 hectare en dat tal van wandel- en fietsroutes biedt.

Ook de nabijgelegen bossen en natuurgebieden zijn een bezoek waard, zoals het Averbode Bos en Heide en het natuurgebied de Merode. Hier kunnen bezoekers genieten van mooie wandelingen door de natuur en de rustige omgeving.

Ten slotte is er nog de stad Antwerpen, op ongeveer 50 kilometer van Westerlo

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden