Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit WervikĀ 

Het lokale nieuws uit Wervik in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wervik

Het lokale nieuws uit Wervik in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wervik

Verder lokaal nieuws van Wervik onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wervik in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/wervik/

De officiƫle lokale website van Wervik

>> https://www.Wervik.be/

Het lokale nieuws uit Wervik op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Wervik

Het lokale nieuws uit Wervik op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/wervik/

Het lokale nieuws uit Wervik in de Gazet van Wervik (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wervik

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wervik. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws wervik
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wervik is een stad in de provincie West-Vlaanderen in Vlaanderen, Belgiƫ. De stad ligt aan de grens met Frankrijk en telt ongeveer 18.000 inwoners. De stad bestaat uit twee deelgemeenten: Wervik zelf en Geluwe.

De geschiedenis van Wervik gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de stad bekend stond als ‘Viroviacum’. De stad heeft een lange geschiedenis als belangrijke handelsplaats, vooral dankzij de ligging aan de Leie en de grens met Frankrijk.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wervik is de Sint-Medarduskerk, gelegen in het centrum van de stad. De kerk dateert uit de 11e eeuw en is bekend om zijn prachtige Romaanse architectuur. Ook het stadhuis, dat dateert uit de 16e eeuw, is een bezoek waard. Het stadhuis is gelegen op de Grote Markt en heeft een opvallende barokke gevel.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Wervik is het Tabaksmuseum. Het museum is gevestigd in een oude tabaksfabriek en geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de tabaksindustrie in de streek. Het museum heeft een uitgebreide collectie van tabaksgerelateerde voorwerpen en machines, evenals een tentoonstelling over de geschiedenis van de sigarenproductie.

Wervik is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de naburige gemeenten en steden. Zo is er Menen, een stadje op slechts enkele kilometers van Wervik, dat bekend staat om zijn mooie historische centrum en zijn geschiedenis als belangrijke handelsplaats. Ook Ieper, een stad op ongeveer 30 kilometer van Wervik, is zeker een bezoek waard. Hier kunnen bezoekers genieten van tal van bezienswaardigheden, zoals het Flanders Fields Museum en de Menenpoort.

Een andere nabijgelegen stad die het bezoeken waard is, is Rijsel, net over de grens in Frankrijk. Rijsel is een mooie stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, zoals het Paleis voor Schone Kunsten en de Citadel van Rijsel. Het is een geweldige plek om te winkelen, te genieten van de Franse keuken en om te wandelen door de mooie straten en parken.

Naast de bezienswaardigheden en naburige steden heeft Wervik ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er de Leie, die door de stad stroomt en een populaire bestemming is voor vissers en watersporters. Langs de oevers van de Leie zijn er tal van mooie wandel- en fietsroutes.

Ook de nabijgelegen bossen en natuurgebieden zijn een bezoek waard, zoals het Tortelbos en de Palingbeek. Hier kunnen bezoekers genieten van mooie wandelingen door de natuur en de rustige omgeving.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden