Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Wemmel 

Het lokale nieuws uit Wemmel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wemmel

Het lokale nieuws uit Wemmel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wemmel

Verder lokaal nieuws van Wemmel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wemmel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wemmel

Het lokale nieuws uit Wemmel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wemmel/

De officiële lokale website van Wemmel

>> https://www.Wemmel.be/

Het nieuws uit Wemmel op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Wemmel

Het nieuws uit Wemmel op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Wemmel

Het lokale nieuws uit Wemmel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/wemmel/

Het lokale nieuws uit Wemmel in de Gazet van Wemmel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wemmel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wemmel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws wemmel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wemmel is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het noorden van België. De gemeente telt ongeveer 16.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 13,44 km². Wemmel ligt op slechts enkele kilometers van de hoofdstad Brussel en is daarom een populaire woonplaats voor mensen die in de stad werken.

Wemmel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het dorpje groeide uit tot een belangrijke handelsplaats en werd bekend om zijn bloementeelt. Vandaag de dag is Wemmel vooral bekend als een welvarende gemeente met tal van voorzieningen en een goede bereikbaarheid.

De gemeente Wemmel bestaat uit de hoofdplaats Wemmel en de deelgemeenten Borgenon en Hamme. Wemmel is het centrum van de gemeente en heeft een gezellig dorpsplein met tal van winkels, restaurants en cafés. Borgenon is een landelijke deelgemeente met veel groen en natuur. Hamme is vooral bekend om zijn prachtige kasteel en park.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wemmel is het Kasteel van Wemmel. Het kasteel dateert uit de 16e eeuw en is omgeven door een prachtig park met vijvers en tuinen. Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor publiek, maar het park is wel open voor bezoekers en biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen en picknicks.

Een andere interessante bezienswaardigheid is de Sint-Servaaskerk, gelegen in het centrum van Wemmel. De kerk dateert uit de 17e eeuw en is bekend om zijn mooie barokke interieur. Ook de oude watermolen, gelegen aan de Maalbeek, is een bezoek waard. De watermolen dateert uit de 18e eeuw en is nog steeds in werking.

Naast deze historische bezienswaardigheden heeft Wemmel ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het natuurgebied De Lindekens, dat bekend staat om zijn prachtige wandelroutes en fietspaden. Hier kunnen bezoekers genieten van het mooie landschap en de rustige omgeving. Ook het natuurgebied de Molenbeekvallei is een bezoek waard, met tal van mooie wandel- en fietsroutes.

Wemmel is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de naburige gemeenten en steden. Zo is er Vilvoorde, een stadje bekend om zijn mooie stadhuis en zijn geschiedenis als belangrijke handelsplaats. Ook Meise, een gemeente op slechts enkele kilometers van Wemmel, is zeker een bezoek waard. Hier kunnen bezoekers genieten van tal van bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Bouchout en de Nationale Plantentuin.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden