Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Waregem 

Het lokale nieuws uit Waregem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Waregem

Het lokale nieuws uit Waregem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Waregem

Verder lokaal nieuws van Waregem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Waregem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/waregem/

De officiële lokale website van Waregem

>> https://www.Waregem.be/

Het lokale nieuws uit Waregem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Waregem

Het lokale nieuws uit Waregem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Waregem/

Het lokale nieuws uit Waregem in de Gazet van Waregem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Waregem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Waregem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws waregem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Waregem is een stad in West-Vlaanderen, gelegen in het hart van de Leiestreek. Met ongeveer 38.000 inwoners is Waregem de op vier na grootste stad in de provincie West-Vlaanderen. De stad ligt op een knooppunt van belangrijke wegen, waaronder de E17-snelweg en de N43. Waregem staat bekend om zijn paardensportevenementen, maar heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en natuur.

De stad Waregem bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. Deze deelgemeenten hebben elk hun eigen karakter en geschiedenis. Beveren-Leie is een rustig dorpje met een pittoreske kerk en mooie huizen langs de Leie. Desselgem is een landelijk gebied met veel boerderijen en een prachtig kasteel. Sint-Eloois-Vijve is dan weer bekend om zijn industrie en bedrijvigheid.

Een belangrijk evenement in Waregem is de Waregem Koerse, een paardenrenwedstrijd die elk jaar op de laatste dinsdag van augustus plaatsvindt. Dit evenement trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland en is een belangrijke gebeurtenis voor de stad. Naast de Waregem Koerse heeft Waregem ook een aantal andere belangrijke evenementen, waaronder de Bloemenstoet, de Tinekesfeesten en de Ballonhappening.

Op het gebied van cultuur heeft Waregem veel te bieden. Zo is er het Cultuurcentrum De Schakel, waar het hele jaar door voorstellingen en concerten worden georganiseerd. Daarnaast is er het Stadsmuseum van Waregem, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de stad. Voor natuurliefhebbers is er het Park Baron Casier, een prachtig park met een kasteel en vijver. Hier kunnen bezoekers wandelen, fietsen en genieten van de natuur.

Naast Waregem zijn er nog een aantal andere interessante buurgemeenten die een bezoek waard zijn. Zo is er Harelbeke, een stadje dat bekend staat om zijn textielindustrie en waar bezoekers kunnen genieten van mooie wandelingen langs de Leie. Kortrijk is een grotere stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof en het Belfort. Anzegem is dan weer een landelijke gemeente met mooie wandel- en fietsroutes en een prachtig kasteel.

Al met al is Waregem een veelzijdige stad met veel te bieden. Of je nu van paardensport houdt, cultuur wilt opsnuiven of gewoon wilt genieten van de mooie natuur, in Waregem en de omgeving is er voor ieder wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden