Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit WachtebekeĀ 

Het lokale nieuws uit Wachtebeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wachtebeke

Het lokale nieuws uit Wachtebeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wachtebeke

Verder lokaal nieuws van Wachtebeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wachtebeke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wachtebeke

Het lokale nieuws uit Wachtebeke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wachtebeke/

De officiƫle lokale website van Wachtebeke

>> https://www.Wachtebeke.be/

Het nieuws uit Wachtebeke op AVS

>>Ā  https://www.avs.be/zoeken?filter=Wachtebeke

Het nieuws uit Wachtebeke op TVOOST

>>Ā  https://www.tvoost.be/zoek?term=Wachtebeke

Het lokale nieuws uit Wachtebeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/wachtebeke/

Het lokale nieuws uit Wachtebeke in de Gazet van Wachtebeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wachtebeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wachtebeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws wachtebeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wachtebeke is een gemeente in Oost-Vlaanderen, gelegen in het hart van het Waasland. De gemeente telt ongeveer 6.500 inwoners en is bekend om zijn mooie natuurgebieden en recreatiemogelijkheden. Wachtebeke ligt op een steenworp afstand van de stad Gent en is daardoor ook een populaire bestemming voor dagjesmensen.

De gemeente Wachtebeke bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Overslag, Sint-Kruis-Winkel en Wachtebeke zelf. Deze deelgemeenten hebben elk hun eigen karakter en geschiedenis. Overslag is een klein dorpje dat vooral bekend staat om zijn mooie polders en kreken. Sint-Kruis-Winkel is dan weer een landelijk gebied met veel akkers en boerderijen. Wachtebeke zelf is een gezellig dorpje met een mooie kerk en verschillende winkels en horecagelegenheden.

Een belangrijke bezienswaardigheid in Wachtebeke is het provinciaal domein Puyenbroeck. Dit domein beslaat maar liefst 510 hectare en biedt tal van recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, vissen en zwemmen. Het domein heeft ook een golfbaan en een dierentuin. In de zomer vinden er regelmatig evenementen plaats, zoals muziekoptredens en theaterstukken.

Naast Puyenbroeck heeft Wachtebeke nog een aantal andere mooie natuurgebieden, zoals het Kluizenbos en het Heidebos. Deze gebieden zijn ideaal voor wandelaars en fietsers en bieden een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van het Waasland. In het Kluizenbos bevindt zich ook de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand, een bedevaartsoord waar pelgrims al eeuwenlang komen om te bidden en te mediteren.

Op het gebied van cultuur heeft Wachtebeke ook veel te bieden. Zo is er het Cultureel Centrum Nova, waar het hele jaar door voorstellingen en concerten worden georganiseerd. Daarnaast heeft Wachtebeke een rijk verenigingsleven, met tal van sport-, muziek- en cultuurverenigingen die het hele jaar door activiteiten organiseren.

Naast Wachtebeke zijn er nog een aantal andere interessante buurgemeenten die een bezoek waard zijn. Zo is er Lochristi, een gemeente die bekend staat om zijn bloemenkwekerijen en waar bezoekers kunnen genieten van mooie wandelingen in het natuurreservaat de Damvallei. Moerbeke-Waas is dan weer een landelijke gemeente met mooie fietsroutes en een prachtig kasteel. De stad Gent, op slechts 20 minuten rijden van Wachtebeke, is ook zeker een bezoek waard. Deze historische stad heeft tal van bezienswaardigheden, zoals het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden