Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Waasmunster 

Het lokale nieuws uit Waasmunster in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Waasmunster

Het lokale nieuws uit Waasmunster in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Waasmunster

Verder lokaal nieuws van Waasmunster onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Waasmunster in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Waasmunster

Het lokale nieuws uit Waasmunster in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Waasmunster/

De officiële lokale website van Waasmunster

>> https://www.Waasmunster.be/

Het nieuws uit Waasmunster op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Waasmunster

Het nieuws uit Waasmunster op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Waasmunster

Het lokale nieuws uit Waasmunster op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/waasmunster/

Het lokale nieuws uit Waasmunster in de Gazet van Waasmunster (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Waasmunster

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Waasmunster. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws waasmunster
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Waasmunster is een gemeente gelegen in Oost-Vlaanderen, in het hart van het Waasland. De gemeente heeft een oppervlakte van 23,75 km² en telt bijna 12.000 inwoners. Waasmunster heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers.

De gemeente Waasmunster bestaat uit vier deelgemeenten: Waasmunster zelf, Sombeke, Elversele en Tielrode. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen unieke karakter en geschiedenis. Waasmunster is de grootste deelgemeente en heeft een gezellig centrum met tal van winkels en horecagelegenheden. Sombeke is een landelijke deelgemeente met een aantal mooie kastelen en landhuizen. Elversele is dan weer een rustige deelgemeente met veel groen en natuur. Tielrode is bekend om zijn mooie dijken langs de Schelde en zijn jaarlijkse Vlassenbroekse Feesten.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Waasmunster is het Kasteel Blauwendael, dat dateert uit de 18e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park met vijvers en wandelpaden en wordt vaak gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen. Een andere interessante bezienswaardigheid is de Sint-Jan-de-Doperkerk, die dateert uit de 16e eeuw en bekend staat om zijn mooie glas-in-loodramen en barokke interieur.

Naast deze historische bezienswaardigheden heeft Waasmunster ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het natuurgebied de Roomkouter, dat bekend staat om zijn prachtige bloemenweides en moerassen. Hier kunnen bezoekers wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Ook de Donkmeerplas is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers en wandelaars. Hier kunnen bezoekers zwemmen, zeilen en kajakken, en er zijn tal van mooie wandelroutes rondom de plas.

Naast Waasmunster zijn er nog een aantal andere interessante buurgemeenten die een bezoek waard zijn. Zo is er Sint-Niklaas, de grootste stad van het Waasland, met een gezellig centrum en tal van bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, de Sint-Nicolaaskerk en het Mercatormuseum. Ook Lokeren, een stadje dat bekend staat om zijn jaarlijkse Lokerse Feesten, is zeker een bezoek waard. Hier kunnen bezoekers genieten van tal van evenementen en activiteiten, zoals concerten, markten en vuurwerkshows.

Ten slotte is er nog de stad Gent, op slechts 20 minuten rijden van Waasmunster. Deze historische stad heeft tal van bezienswaardigheden, zoals het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort, en biedt tal van mogelijkheden voor winkelen, uitgaan en culinair genieten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden