Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit VleterenĀ 

Het lokale nieuws uit Vleteren in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Vleteren

Het lokale nieuws uit Vleteren in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Vleteren

Verder lokaal nieuws van Vleteren onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Vleteren in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/vleteren/

De officiƫle lokale website van Vleteren

>> https://www.Vleteren.be/

Het lokale nieuws uit Vleteren op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Vleteren

Het lokale nieuws uit Vleteren op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/vleteren/

Het lokale nieuws uit Vleteren in de Gazet van Vleteren (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Vleteren

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Vleteren. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws vleteren
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Vleteren is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen in Vlaanderen, Belgiƫ. Het is gelegen in het zuidwesten van de provincie, dichtbij de grens met Frankrijk. Vleteren heeft een oppervlakte van 37,42 vierkante kilometer en telt ongeveer 4.000 inwoners.

De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Oostvleteren, Westvleteren en Woesten. Oostvleteren is het grootste van de drie en heeft een rijke geschiedenis. De Sint-Martinuskerk is een opvallende bezienswaardigheid in Oostvleteren. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en is een goed voorbeeld van gotische architectuur. In de kerk zijn een aantal waardevolle kunstwerken te bewonderen, waaronder een schilderij van de Heilige Martinus en een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten.

Westvleteren is vooral bekend om zijn trappistenbier. De Sint-Sixtusabdij is de thuisbasis van de monniken die het bier brouwen. Het bier wordt beschouwd als een van de beste ter wereld en is erg populair onder bierliefhebbers. De abdij zelf is niet open voor bezoekers, maar het bier is te koop in een nabijgelegen cafƩ.

Woesten is de kleinste deelgemeente van Vleteren. Het is een rustig dorpje dat bekend staat om zijn landelijke charme en mooie wandelroutes. In het centrum van Woesten is de Sint-Audomaruskerk te vinden, die dateert uit de 12e eeuw. De kerk heeft een opvallende toren die bekend staat als de Woestenbroodtoren.

Naast de deelgemeenten heeft Vleteren ook een aantal buurgemeenten. Poperinge is bijvoorbeeld een nabijgelegen stadje dat bekend staat om zijn hopproductie. In het Hopmuseum in Poperinge kunnen bezoekers alles leren over de geschiedenis van hop en het brouwproces van bier. Ieper is ook een populaire bestemming in de buurt van Vleteren. De stad heeft een rijke geschiedenis en was een belangrijke locatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn verschillende musea en monumenten die herinneren aan deze periode.

Een andere buurgemeente van Vleteren is Alveringem. Dit is een landelijke gemeente met verschillende kastelen en kerken. In Alveringem is het kasteel Beauvoorde te vinden, dat bekend staat om zijn unieke architectuur en prachtige tuinen. De Sint-Rictrudiskerk is ook een opvallend gebouw in Alveringem.

Vleteren en zijn omgeving zijn populair onder fietsers en wandelaars. Er zijn verschillende routes die de natuurlijke schoonheid van de regio laten zien. Een van de populairste routes is de Westhoekroute, die door Vleteren en andere nabijgelegen gemeenten loopt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden