Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Vilvoorde 

Het lokale nieuws uit Vilvoorde in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Vilvoorde

Het lokale nieuws uit Vilvoorde in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Vilvoorde

Verder lokaal nieuws van Vilvoorde onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Vilvoorde in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Vilvoorde

Het lokale nieuws uit Vilvoorde in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Vilvoorde/

De officiële lokale website van Vilvoorde

>> https://www.Vilvoorde.be/

Het nieuws uit Vilvoorde op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Vilvoorde

Het nieuws uit Vilvoorde op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Vilvoorde

Het lokale nieuws uit Vilvoorde op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/vilvoorde/

Het lokale nieuws uit Vilvoorde in de Gazet van Vilvoorde (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Vilvoorde

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Vilvoorde. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws vilvoorde
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Vilvoorde is een stad gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in Vlaanderen, België. Het is een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een moderne stad met een levendig cultureel leven. Vilvoorde is een belangrijke industriestad, maar heeft ook een groen karakter met veel parken en natuurgebieden. In deze tekst zal ik de stad Vilvoorde en zijn deel- en buurgemeenten beschrijven.

Vilvoorde is gelegen aan de oevers van de Zenne en de Woluwe. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw toen het een belangrijke handelsstad was. De stad heeft een aantal indrukwekkende historische gebouwen en monumenten, zoals het Schepenhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Kasteel van Vilvoorde. Het Schepenhuis is een opvallend gebouw in het centrum van de stad en dateert uit de 14e eeuw. Het diende vroeger als gerechtsgebouw en is nu een toeristische attractie. De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een gotische kerk uit de 14e eeuw met prachtige glas-in-loodramen en een imposant orgel. Het Kasteel van Vilvoorde is een versterkt kasteel uit de 14e eeuw en diende als gevangenis voor politieke gevangenen tijdens de Belgische Revolutie.

Vilvoorde heeft ook een levendige cultuur- en kunstscene met een aantal musea, galerijen en theaters. Het Museum van de Belgische Brouwers, gelegen in een voormalige brouwerij, toont de geschiedenis en het productieproces van bier in België. Het CC Het Bolwerk is een cultureel centrum dat regelmatig theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen organiseert. Vilvoorde heeft ook een aantal festivals, zoals het Zomerfeest, dat jaarlijks in augustus plaatsvindt en een feestelijke sfeer brengt in de stad.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden