Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Tielt-Winge 

Het lokale nieuws uit Tielt-Winge in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tielt-Winge

Het lokale nieuws uit Tielt-Winge in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tielt-Winge

Verder lokaal nieuws van Tielt-Winge onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tielt-Winge in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Tielt-Winge

Het lokale nieuws uit Tielt-Winge in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Tielt-Winge/

De officiële lokale website van Tielt-Winge

>> https://www.Tielt-Winge.be/

Het nieuws uit Tielt-Winge op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Tielt-Winge

Het nieuws uit Tielt-Winge op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Tielt-Winge

Het lokale nieuws uit Tielt-Winge op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/tielt-winge/

Het lokale nieuws uit Tielt-Winge in de Gazet van Tielt-Winge (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tielt-Winge

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tielt-Winge. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws tielt-winge
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tielt-Winge is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. Het is een fusiegemeente die ontstond in 1976 uit de samensmelting van Tielt en Winge, en heeft een oppervlakte van ongeveer 35 vierkante kilometer. Tielt-Winge telt ongeveer 10.000 inwoners en omvat enkele deelgemeenten zoals Houwaart, Meensel-Kiezegem en Sint-Joris-Winge.

Tielt-Winge is een landelijke gemeente met tal van mooie plekjes en bezienswaardigheden. Zo is er het Provinciedomein van Kessel-Lo, een groot park met tal van activiteiten zoals een speeltuin, een zwembad en een vijver waar u kunt vissen. Ook het natuurdomein De Wingevallei is zeker de moeite waard om te bezoeken, met zijn prachtige wandelpaden en fietsroutes.

In het centrum van Tielt-Winge vindt u de Sint-Denijskerk, een mooi voorbeeld van neogotische architectuur, met enkele bijzondere kunstwerken. Ook de Wijngaardberg is een bezoekje waard. Hier vindt u niet alleen wijngaarden, maar ook tal van wandelpaden en een uitkijktoren met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Naast deze bezienswaardigheden heeft Tielt-Winge ook verschillende evenementen en festivals gedurende het hele jaar, zoals de Tielt-Wingse Feesten in juli en de Kerstmarkt in december. Deze evenementen brengen de gemeenschap samen en bieden een gezellige sfeer voor jong en oud.

De deelgemeenten van Tielt-Winge hebben ook elk hun eigen charme. Zo vindt u in Meensel-Kiezegem het Josaphatpark, met zijn prachtige vijvers en monumenten ter ere van de Tweede Wereldoorlog. In Houwaart kunt u dan weer genieten van de wijngaarden en de fruitbomen die het landschap sieren.

Ten slotte is Tielt-Winge ook bekend om zijn streekproducten, zoals de Tieltse Hagelandse wijn en de Tieltse koffie. Deze lokale specialiteiten zijn zeker een aanrader voor wie van culinaire ontdekkingen houdt.

Kortom, Tielt-Winge is een gemeente met veel natuur, cultuur en geschiedenis. Vergeet zeker niet om ook de deelgemeenten te verkennen, want ook daar valt heel wat te ontdekken en te beleven!

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden