Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit TessenderloĀ 

Het lokale nieuws uit Tessenderlo in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tessenderlo

Het lokale nieuws uit Tessenderlo in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tessenderlo

Verder lokaal nieuws van Tessenderlo onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tessenderlo in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Tessenderlo

De lokale nieuws uit Tessenderlo op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Tessenderlo

Het lokale nieuws uit Tessenderlo in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Tessenderlo/

De officiƫle lokale website van Tessenderlo

>> https://www.Tessenderlo.be/

Het lokale nieuws uit Tessenderlo op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/tessenderlo/

Het lokale nieuws uit Tessenderlo in de Gazet van Tessenderlo (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tessenderlo

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tessenderlo. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws tessenderlo
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tessenderlo is een gemeente in de provincie Limburg in Belgiƫ, gelegen aan de oostelijke rand van de Kempen. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 51 vierkante kilometer en een bevolking van meer dan 17.000 inwoners. De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Schoot, Engsbergen en Hulst.

Tessenderlo is een industriƫle gemeente met verschillende grote bedrijven, zoals Tessenderlo Group en Umicore. Het heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder het Kasteel van Tessenderlo, een imposant kasteel uit de 17e eeuw met prachtige tuinen en vijvers.

De gemeente Tessenderlo heeft ook een aantal natuurgebieden waar bezoekers kunnen genieten van de mooie natuur. Het Schulensbroek, gelegen aan de rand van de gemeente, is een groot natuurgebied met wandelpaden, fietsroutes en verschillende vogelsoorten. Ook de Gerhagen, een natuurgebied in de deelgemeente Tessenderlo, is een populaire plek voor wandelaars en fietsers.

Daarnaast heeft de gemeente Tessenderlo ook verschillende evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Zo vindt er elk jaar in juni de Tessenderlo Loopt plaats, een loopwedstrijd waar deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. In augustus vindt het jaarlijkse muziekfestival Vestiville plaats, met optredens van nationale en internationale artiesten.

De deelgemeente Engsbergen is vooral bekend om zijn imposante kerk, de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopnemingskerk, die dateert uit de 17e eeuw. Ook Schoot heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en de Sint-Jozefkerk.

Hulst, een andere deelgemeente van Tessenderlo, heeft dan weer een aantal historische gebouwen, waaronder de Sint-Martinuskerk en het Hof ter Hulst, een mooi kasteel uit de 17e eeuw.

Ten slotte is Tessenderlo ook de geboorteplaats van enkele bekende Belgen, zoals de wielrenner Tom Boonen en de voormalige Rode Duivel Wesley Sonck.

Kortom, Tessenderlo is een gemeente met een interessante mix van industrie, geschiedenis, natuur en cultuur. Vergeet zeker niet om ook de deelgemeenten en buurgemeenten te verkennen, want daar valt ook heel wat te ontdekken en te beleven!

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden