Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ternat 

Het lokale nieuws uit Ternat in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ternat

Het lokale nieuws uit Ternat in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ternat

Verder lokaal nieuws van Ternat onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ternat in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Ternat

Het lokale nieuws uit Ternat in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Ternat/

De officiële lokale website van Ternat

>> https://www.Ternat.be/

Het nieuws uit Ternat op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Ternat

Het nieuws uit Ternat op RINGTV

>> https://www.ringtv.be/zoeken?search=Ternat

Het lokale nieuws uit Ternat op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/ternat/

Het lokale nieuws uit Ternat in de Gazet van Ternat (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ternat

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ternat. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws Ternat
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ternat is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. Het is een kleine gemeente met een oppervlakte van 20,9 km² en een bevolking van ongeveer 15.000 mensen. De gemeente ligt in het hart van de Vlaamse Ardennen en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

Ternat heeft een aantal deelgemeenten, waaronder Sint-Katherina-Lombeek, Wambeek en Lombeek. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen unieke karakter en geschiedenis. Sint-Katherina-Lombeek bijvoorbeeld is bekend om zijn jaarlijkse stoet van de kattekoppen, een lokale traditie die teruggaat tot de middeleeuwen.

Ternat heeft ook een aantal bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Het kasteel van Saffelberg is bijvoorbeeld een prachtig kasteel uit de 17e eeuw dat nog steeds in goede staat verkeert. Het is momenteel in gebruik als evenementenlocatie en is populair voor bruiloften en andere feesten.

Een andere bezienswaardigheid is de Sint-Gertrudiskerk, een gotische kerk die dateert uit de 14e eeuw. Het is een opvallend gebouw in het centrum van Ternat en heeft een rijke geschiedenis en culturele betekenis.

In de buurt van Ternat zijn er ook tal van mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Zo is er het Pajottenland, een prachtig natuurgebied waar men kan wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Ook zijn er verschillende maneges waar men paardrijlessen kan nemen en tochten kan maken door de omgeving.

Ternat is ook een gemeente die bekend staat om zijn lokale producten, waaronder het Ternatse Witloof en de Ternatse Kat. Het Ternatse Witloof is een heerlijk gewas dat bekend staat om zijn unieke smaak en kwaliteit. De Ternatse Kat is dan weer een traditionele streekbier dat wordt gebrouwen in de lokale brouwerij.

In de buurt van Ternat zijn er nog andere interessante plaatsen om te bezoeken. Zo is er het kasteel van Gaasbeek, een middeleeuws kasteel dat nu dienst doet als museum en kunstgalerij. Ook zijn er verschillende pittoreske dorpen in de buurt, zoals Gooik en Lennik, die bekend staan om hun charmante architectuur en lokale cultuur.

Kortom, Ternat is een gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige natuur, interessante bezienswaardigheden en heerlijke lokale producten. Het is een geweldige plek om te wonen of te bezoeken voor een dagtrip. Vergeet zeker niet om de deel- en buurgemeenten van Ternat te verkennen, want daar valt ook heel wat te ontdekken en te beleven!

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden