Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit StekeneĀ 

Het lokale nieuws uit Stekene in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Stekene

Het lokale nieuws uit Stekene in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Stekene

Verder lokaal nieuws van Stekene onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Stekene in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Stekene

Het lokale nieuws uit Stekene in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Stekene/

De officiƫle lokale website van Stekene

>> https://www.Stekene.be/

Het nieuws uit Stekene op AVS

>>Ā  https://www.avs.be/zoeken?filter=Stekene

Het lokale nieuws uit Stekene op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Stekene/

Het lokale nieuws uit Stekene in de Gazet van Stekene (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Stekene

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Stekene. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws Stekene
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Stekene is een gemeente in het noordoosten van de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen aan de grens met Nederland. De gemeente telt ongeveer 18.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Stekene, Kemzeke en Hellestraat. Stekene is een gemeente met een rijke geschiedenis en heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur, natuur en recreatie.

Stekene heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Zo zijn er nog verschillende historische gebouwen en monumenten te vinden in de gemeente, zoals de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Stekene, die dateert uit de 12e eeuw, en het kasteel van Casier, dat gebouwd werd in de 18e eeuw.

Naast deze historische bezienswaardigheden is Stekene ook bekend omwille van zijn prachtige natuur. Zo ligt het natuurgebied De Fondatie van Boudelo op slechts enkele kilometers afstand van de gemeente. Dit is een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heide en vennen, waar men heerlijk kan wandelen en fietsen. Ook het nabijgelegen natuurpark De Gavers is een aanrader voor wie van wandelen en fietsen houdt.

Stekene is ook een gemeente waar heel wat te beleven valt op vlak van cultuur en recreatie. Zo is er het recreatiedomein De Ster, gelegen aan de rand van de gemeente. Hier kan men zwemmen, zonnen, wandelen en fietsen. Daarnaast zijn er in Stekene ook verschillende evenementen en festivals, zoals het jaarlijkse Muziekfestival van Stekene en de Stekense Jaarmarkt.

In de buurt van Stekene liggen verschillende andere dorpen en steden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt de historische stad Gent op slechts 25 kilometer afstand en de Nederlandse stad Hulst op ongeveer 10 kilometer afstand. Daarnaast zijn er in de omgeving van Stekene verschillende andere dorpen en gemeenten die hun eigen charme en bezienswaardigheden hebben, zoals Sint-Gillis-Waas en Moerbeke.

Kortom, Stekene is een gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en heel wat mogelijkheden op vlak van cultuur en recreatie. Het is zeker een bezoekje waard voor wie houdt van geschiedenis, natuur, sport en ontspanning.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden