Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit SteenokkerzeelĀ 

Het lokale nieuws uit Steenokkerzeel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Steenokkerzeel

Het lokale nieuws uit Steenokkerzeel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Steenokkerzeel

Verder lokaal nieuws van Steenokkerzeel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Steenokkerzeel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Steenokkerzeel

Het lokale nieuws uit Steenokkerzeel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Steenokkerzeel/

De officiƫle lokale website van Steenokkerzeel

>> https://www.Steenokkerzeel.be/

Het nieuws uit Steenokkerzeel op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Steenokkerzeel

Het nieuws uit Steenokkerzeel op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Steenokkerzeel

Het lokale nieuws uit Steenokkerzeel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/steenokkerzeel/

Het lokale nieuws uit Steenokkerzeel in de Gazet van Steenokkerzeel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Steenokkerzeel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Steenokkerzeel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws steenokkerzeel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Steenokkerzeel is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het midden van Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 12.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Steenokkerzeel, Melsbroek en Perk. Steenokkerzeel is vooral bekend omwille van zijn ligging nabij de nationale luchthaven van Brussel, maar heeft nog heel wat meer te bieden.

De gemeente heeft een rijk historisch erfgoed, dat teruggaat tot in de Middeleeuwen. Zo vindt men er nog verschillende oude hoeves, kastelen en kerken die getuigen van een rijk verleden. De Sint-Rumolduskerk in Steenokkerzeel is daar een mooi voorbeeld van. Deze kerk dateert uit de 12e eeuw en heeft een imposante toren die van ver zichtbaar is.

Een andere bezienswaardigheid in Steenokkerzeel is het kasteel van Ham. Dit kasteel dateert uit de 17e eeuw en heeft een prachtige tuin die vrij toegankelijk is voor het publiek. Hier kan men heerlijk wandelen en genieten van de rust en de natuur.

Naast deze historische bezienswaardigheden is Steenokkerzeel ook bekend omwille van de luchthaven. De nationale luchthaven van Brussel ligt immers op het grondgebied van de gemeente. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een bloeiende economie in Steenokkerzeel, met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de luchtvaartindustrie.

Steenokkerzeel is ook omgeven door prachtige natuur. Zo ligt het natuurgebied Het Vinne op slechts enkele kilometers afstand. Dit is een prachtig natuurgebied met een groot meer en verschillende wandel- en fietsroutes. Ook het nabijgelegen natuurgebied De Doode Bemde is een aanrader voor wie van wandelen en fietsen houdt.

In de buurt van Steenokkerzeel liggen verschillende andere dorpen en steden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt de stad Leuven op slechts 15 kilometer afstand en de historische stad Mechelen op ongeveer 20 kilometer afstand. Daarnaast zijn er verschillende andere dorpen en gemeenten in de omgeving die hun eigen charme en bezienswaardigheden hebben.

Kortom, Steenokkerzeel is een gemeente met een rijk historisch erfgoed, prachtige natuur en een bloeiende economie. Het is zeker een bezoekje waard voor wie houdt van geschiedenis, natuur en de luchtvaartindustrie.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden