Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit StadenĀ 

Het lokale nieuws uit Staden in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Staden

Het lokale nieuws uit Staden in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Staden

Verder lokaal nieuws van Staden onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Staaden in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/staden/

De officiƫle lokale website van Staden

>> https://www.Staden.be/

Het lokale nieuws uit Staden op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Staden

Het lokale nieuws uit Staden op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/staden/

Het lokale nieuws uit Staden in de Gazet van Staden (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Staden

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Staden. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws staden
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Staden is een landelijke gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het westen van Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 11.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Staden is een rustige gemeente, omgeven door groene velden en bossen, en is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur.

De geschiedenis van Staden gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de gemeente deel uitmaakte van het Romeinse Rijk. In de middeleeuwen groeide Staden uit tot een belangrijk handelscentrum, waar vooral linnen werd verhandeld. In de 19e eeuw groeide de gemeente uit tot een belangrijk landbouwgebied, waar vooral vlas en suikerbieten werden verbouwd.

Een bezienswaardigheid in Staden is de Sint-Jan-de-Doperkerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw. De kerk is gebouwd in rode baksteen en heeft een opvallende toren met vier hoektorentjes. In de kerk zijn verschillende kunstwerken te bewonderen, waaronder een prachtig orgel uit de 18e eeuw.

Daarnaast heeft Staden ook een rijk cultureel erfgoed, met onder andere het jaarlijkse bloemencorso. Tijdens dit evenement rijden prachtig versierde praalwagens door de straten van Staden, met daarop duizenden bloemen en planten. Het bloemencorso trekt elk jaar duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

In de buurt van Staden liggen verschillende andere dorpen en steden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt de stad Roeselare op slechts 10 kilometer afstand en de historische stad Brugge op ongeveer 25 kilometer afstand. Daarnaast zijn er verschillende natuurgebieden in de buurt, zoals het provinciedomein De Palingbeek en het natuurgebied De Blankaart, waar men heerlijk kan wandelen en fietsen.

Kortom, Staden is een rustige gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur. De gemeente is zeker een bezoekje waard voor wie houdt van rust, natuur en cultuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden