Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit StabroekĀ 

Het lokale nieuws uit Stabroek in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Stabroek

Het lokale nieuws uit Stabroek in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Stabroek

Verder lokaal nieuws van Stabroek onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Stabroek in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Stabroek

Het lokale nieuws uit Stabroek in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Stabroek/

De officiƫle lokale website van Stabroek

>> https://www.Stabroek.be/

Het lokale nieuws uit Stabroek op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Stabroek/

Het lokale nieuws uit Stabroek in de Gazet van Stabroek (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Stabroek

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Stabroek. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws stabroek
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Stabroek is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het noorden van Belgiƫ, dicht bij de Nederlandse grens. De gemeente telt ongeveer 18.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Stabroek, Hoevenen en Putte. De gemeente ligt in een groene omgeving en heeft een rijke geschiedenis.

De geschiedenis van Stabroek gaat terug tot de middeleeuwen. De gemeente lag destijds aan de rand van het land van de Brabantse hertogen en het graafschap Vlaanderen en was een belangrijke doorvoerplaats voor handelswaar. In de 19e eeuw groeide de gemeente uit tot een belangrijk landbouwgebied, waar vooral graan en aardappelen werden verbouwd.

Een bezienswaardigheid in Stabroek is het Kasteel Ravenhof, dat zich bevindt in het gelijknamige park. Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en is in de loop der jaren verschillende keren gerestaureerd. Tegenwoordig doet het kasteel dienst als hotel en congrescentrum. Het park rond het kasteel is een prachtige groene oase, waar men heerlijk kan wandelen en genieten van de rust en stilte.

Daarnaast is er in Stabroek ook het arboretum, een park met meer dan 2000 verschillende bomen en struiken uit alle delen van de wereld. Het arboretum is opgericht in de jaren ’50 van de vorige eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke toeristische trekpleister.

Stabroek heeft ook een rijk cultuurleven, met onder andere het jaarlijkse muziekfestival ‘Stabrock’. Tijdens dit festival treden verschillende bands en artiesten op in het centrum van de gemeente en kunnen bezoekers genieten van een gezellige sfeer en lekkere hapjes en drankjes.

In de buurt van Stabroek liggen verschillende andere dorpen en steden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt de stad Antwerpen op ongeveer 15 kilometer afstand en de Nederlandse stad Bergen op Zoom op ongeveer 20 kilometer afstand. Daarnaast zijn er verschillende natuurgebieden in de buurt, zoals het Grenspark Kalmthoutse Heide en het natuurgebied De Oude Landen, waar men heerlijk kan wandelen en fietsen.

Kortom, Stabroek is een gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een bruisend cultuurleven. De gemeente is zeker een bezoekje waard voor wie houdt van rust, groen en cultuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden