Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-Martens-Latem 

Het lokale nieuws uit Sint-Martens-Latem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Martens-Latem

Het lokale nieuws uit Sint-Martens-Latem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Martens-Latem

Verder lokaal nieuws van Sint-Martens-Latem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Martens-Latem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Martens-Latem

Het lokale nieuws uit Sint-Martens-Latem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Martens-Latem/

De officiële lokale website van Sint-Martens-Latem

>> https://www.Sint-Martens-Latem.be/

Het nieuws uit Sint-Martens-Latem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Sint-Martens-Latem

Het nieuws uit Sint-Martens-Latem op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Sint-Martens-Latem

Het lokale nieuws uit Sint-Martens-Latem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/sint-martens-latem/

Het lokale nieuws uit Sint-Martens-Latem in de Gazet van Sint-Martens-Latem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Martens-Latem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Martens-Latem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws sint-martens-latem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Martens-Latem is een gemeente gelegen in Oost-Vlaanderen, in de regio van de Leiestreek. Het is een gemeente met ongeveer 9.000 inwoners en staat bekend om zijn prachtige villa’s, kunstgalerijen en schilderachtige landschappen.

De gemeente Sint-Martens-Latem bestaat uit de dorpskernen Sint-Martens-Latem, Deurle en deelgemeente Latem. Het dorp Sint-Martens-Latem is een oase van groen en rust, waarvan het bekende Museum Dhondt-Dhaenens deel uitmaakt. Het museum heeft een belangrijke collectie van Vlaamse en internationale kunst, en organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Deurle, aan de andere kant, is een idyllisch dorpje met een grote artistieke traditie. Het is de thuisbasis van enkele van de meest prominente kunstenaars van België, zoals George Minne, Gustave Van de Woestyne en Albijn Van den Abeele. Het charmante dorpje wordt gekenmerkt door zijn prachtige landschappen en historische gebouwen, waaronder de Sint-Aldegondiskerk en het kasteel van Ooidonk.

In Latem, dat ook deel uitmaakt van de gemeente Sint-Martens-Latem, kunt u genieten van de vele prachtige wandelpaden langs de Leie en door de bossen. Het is ook de thuisbasis van verschillende restaurants, waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Sint-Martens-Latem heeft een rijk cultureel erfgoed. In het Museum van Deinze en de Leiestreek, dat zich bevindt in Deurle, kunt u genieten van een uitgebreide collectie kunstwerken en informatie over de geschiedenis van de regio. Het museum organiseert ook regelmatig evenementen en tijdelijke tentoonstellingen.

Sint-Martens-Latem is ook een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars. Het landschap is heuvelachtig, wat zorgt voor adembenemende uitzichten over de omgeving. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes beschikbaar, waaronder de Leie-route en de Schelde-route. Beide routes leiden door prachtige landschappen en bieden vele bezienswaardigheden langs de weg.

De gemeente Sint-Martens-Latem is ook bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso, die plaatsvindt in augustus. Dit kleurrijke evenement trekt duizenden bezoekers uit heel België en ver daarbuiten. Het is een feestelijke gebeurtenis waarbij de lokale bevolking hun creativiteit en vakmanschap tonen.

Ten slotte is Sint-Martens-Latem een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. De gemeente biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor alle leeftijden, van musea en kunstgalerijen tot wandelpaden en fietsroutes. Het is een prachtige plek om te genieten van de natuur en te ontspannen in een schilderachtige omgeving

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden