Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-Lievens-Houtem 

Het lokale nieuws uit Sint-Lievens-Houtem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Lievens-Houtem

Het lokale nieuws uit Sint-Lievens-Houtem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Lievens-Houtem

Verder lokaal nieuws van Sint-Lievens-Hautem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Lievens-Houtem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Lievens-Houtem

Het lokale nieuws uit Sint-Lievens-Houtem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Lievens-Houtem/

De officiële lokale website van Sint-Lievens-Houtem

>> https://www.Sint-Lievens-Houtem.be/

Het nieuws uit Sint-Lievens-Houtem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Sint-Lievens-Houtem

Het nieuws uit Sint-Lievens-Houtem op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Sint-Lievens-Houtem

Het lokale nieuws uit Sint-Lievens-Houtem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Sint-Lievens-Houtem/

Het lokale nieuws uit Sint-Lievens-Hautem in de Gazet van Sint-Lievens-Houtem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Lievens-Houtem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Lievens-Houtem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws sint-lievens-hautem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Lievens-Houtem is een landelijke gemeente gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Met een oppervlakte van meer dan 30 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 11.000 inwoners is het een relatief kleine gemeente, maar wel een met een rijk historisch en cultureel erfgoed.

De naam Sint-Lievens-Houtem komt van de patroonheilige van de parochiekerk, Sint-Lieven, en het middeleeuwse woord “houtem”, wat “gehucht” betekent. De geschiedenis van de gemeente gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de regio werd bewoond door de Nerviërs. Tijdens de Middeleeuwen werd Sint-Lievens-Houtem een belangrijk centrum voor linnenproductie en handel, en in de 19e eeuw werd de gemeente een belangrijke producent van vlas.

Vandaag de dag is Sint-Lievens-Houtem vooral bekend om zijn jaarlijkse Jaarmarkt, die plaatsvindt op de derde maandag van oktober en die elk jaar duizenden bezoekers trekt. De markt werd voor het eerst gehouden in 1215 en is daarmee een van de oudste jaarmarkten van België. Naast de traditionele veemarkt zijn er ook tal van kraampjes waar je streekproducten, kleding, antiek en andere goederen kunt kopen.

Maar Sint-Lievens-Houtem heeft nog veel meer te bieden dan alleen de Jaarmarkt. De gemeente is omringd door prachtige natuurgebieden, waaronder de Molenbeekvallei en de Kalkense Meersen. Het is een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers die willen genieten van de rust en de schoonheid van de Vlaamse Ardennen.

Sint-Lievens-Houtem heeft ook een rijk cultureel leven, met tal van evenementen en activiteiten gedurende het hele jaar. Zo is er bijvoorbeeld het jaarlijkse “Houtemse Fietstocht”, waarbij fietsers kunnen genieten van de prachtige landschappen rondom de gemeente, en het “Kunst in Huis”-project, waarbij lokale kunstenaars hun werken tentoonstellen in huizen in de gemeente.

Ten slotte heeft Sint-Lievens-Houtem ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Zo is er het historische Geraardsbergen, de stad van de Muur van Geraardsbergen, op slechts een korte afstand. Ook Aalst, bekend om zijn carnaval, en de middeleeuwse stad Oudenaarde zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Sint-Lievens-Houtem.

Kortom, Sint-Lievens-Houtem is een prachtige en veelzijdige gemeente in het hart van de Vlaamse Ardennen, met een rijke geschiedenis, een bruisend cultureel leven en tal van natuurgebieden om te verkennen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden