Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-katelijne-waver 

Het lokale nieuws uit Sint-katelijne-waver in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-katelijne-waver

Het lokale nieuws uit Sint-katelijne-waver in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-katelijne-waver

Verder lokaal nieuws van Sint-katelijne-waver onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Katelijne-Waver in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Katelijne-Waver

Het lokale nieuws uit Sint-Katelijne-Waver in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Katelijne-Waver/

De officiële lokale website van Sint-Katelijne-Waver

>> https://www.Sint-Katelijne-Waver.be/

Het lokale nieuws uit Sint-katelijne-waver op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Sint-katelijne-waver/

Het lokale nieuws uit Sint-katelijne-waver in de Gazet van Sint-katelijne-waver (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-katelijne-waver

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-katelijne-waver. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws sint-katelijne-waver
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Katelijne-Waver is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het hart van de groene gordel rond de stad Mechelen. De gemeente telt ongeveer 22.000 inwoners en bestaat uit de dorpskernen van Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver, en de gehuchten Elzestraat, Pasbrug-Nieuwendijk en deelgemeente Blaasveld.

Sint-Katelijne-Waver is vooral bekend omwille van zijn tuinbouw en meer bepaald om de teelt van aardbeien en seringen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint-Katelijne-Waver de bijnaam “aardbeien- en seringenparadijs” heeft gekregen. Elk jaar vindt er in de gemeente de “Aardbeifeesten” plaats, waarbij er tal van activiteiten worden georganiseerd zoals een aardbeienmarkt, een aardbeienloop en een aardbeienfietstocht.

Naast zijn agrarische achtergrond heeft Sint-Katelijne-Waver ook een rijk historisch en cultureel verleden. In het centrum van de gemeente bevindt zich de Sint-Katelijnekerk, die teruggaat tot de 15e eeuw. Verder zijn er nog tal van andere monumenten en bezienswaardigheden te vinden, zoals het Hof van Rameyen, het Kasteel van Oppem en het Kasteel van Blauwendael.

Ook op vlak van sport en recreatie heeft Sint-Katelijne-Waver heel wat te bieden. Zo is er het sport- en recreatiedomein De Nekker, waar men kan zwemmen, tennissen, minigolfen en nog veel meer. Voor wie van wandelen en fietsen houdt, zijn er de talrijke fiets- en wandelroutes die doorheen de gemeente lopen en die je langs de mooiste plekjes van Sint-Katelijne-Waver brengen.

Ten slotte staat Sint-Katelijne-Waver ook bekend om zijn gezellige dorpskernen en levendige verenigingsleven. Er worden regelmatig evenementen en feesten georganiseerd waarbij jong en oud samenkomen. Kortom, Sint-Katelijne-Waver is een bruisende gemeente waar het goed vertoeven is en waar er voor ieder wat wils te beleven valt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden