Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-Genesius-RodeĀ 

Het lokale nieuws uit Sint-Genesius-Rode in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Genesius-Rode

Het lokale nieuws uit Sint-Genesius-Rode in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Genesius-Rode

Verder lokaal nieuws van Sint-Genesius-Rode onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Genesius-Rode in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Genesius-Rode

Het lokale nieuws uit Sint-Genesius-Rode in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Genesius-Rode/

De officiƫle lokale website van Sint-Genesius-Rode

>> https://www.Sint-Genesius-Rode.be/

Het nieuws uit Sint-Genesius-Rode op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Sint-Genesius-Rode

Het nieuws uit Sint-Genesius-Rode op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Sint-Genesius-Rode

Het lokale nieuws uit Sint-Genesius-Rode op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/sint-genesius-rode/

Het lokale nieuws uit Sint-Genesius-Rode in de Gazet van Sint-Genesius-Rode (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Genesius-Rode

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Genesius-Rode. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws sint-genesius-rode
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Genesius-Rode is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De gemeente telt ongeveer 18.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 22,91 vierkante kilometer. Sint-Genesius-Rode ligt aan de zuidelijke rand van Brussel en wordt omgeven door verschillende andere gemeenten, waaronder Beersel, Waterloo, Linkebeek, Drogenbos en Ukkel.

Sint-Genesius-Rode is een van de welvarendste gemeenten van BelgiĆ« en staat bekend om zijn groene omgeving en mooie villa’s. Het is een populaire woonplaats voor expats en ambassadepersoneel vanwege de nabijheid van Brussel en de internationale scholen in de buurt. De gemeente heeft een eigen treinstation en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De geschiedenis van Sint-Genesius-Rode gaat terug tot de Romeinse tijd, toen het gebied bewoond werd door de Nerviƫrs. In de Middeleeuwen behoorde het gebied tot het hertogdom Brabant en later tot het graafschap Henegouwen. In de 16e eeuw werd Sint-Genesius-Rode geteisterd door oorlogen en invasies, waaronder de Slag bij Waterloo in 1815.

Vandaag de dag is Sint-Genesius-Rode een rustige en welvarende gemeente met een bloeiend verenigingsleven en tal van sportfaciliteiten. Er zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes door het glooiende landschap en langs de vele kastelen en landhuizen in de omgeving. In het centrum van de gemeente bevindt zich de Sint-Genesiuskerk, die dateert uit de 13e eeuw en een prachtig voorbeeld is van gotische architectuur.

Sint-Genesius-Rode heeft ook een rijke culturele geschiedenis. Zo werd in de 17e eeuw het kasteel Ter Meeren gebouwd, dat later dienst deed als inspiratiebron voor de beroemde roman “De Loteling” van Hendrik Conscience. In de 19e eeuw was de gemeente ook een geliefde verblijfplaats voor kunstenaars en schrijvers, zoals Emile Verhaeren en Georges Eekhoud.

Tot slot is Sint-Genesius-Rode ook bekend om zijn jaarlijkse paardenprocessie, die teruggaat tot de Middeleeuwen. Tijdens deze processie wordt een houten beeld van Sint-Genesius door de straten gedragen, terwijl er gebeden wordt voor bescherming tegen ziektes en plagen. De paardenprocessie is een belangrijk evenement in de gemeente en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Al met al is Sint-Genesius-Rode een aangename gemeente om te wonen, werken en recreƫren. Met zijn groene omgeving, rijke geschiedenis en bloeiende gemeenschap heeft het veel te bieden voor zowel inwoners als bezoekers.

Ā 

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden