Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit SchotenĀ 

Het lokale nieuws uit Schoten in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Schoten

Het lokale nieuws uit Schoten in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Schoten

Verder lokaal nieuws van Schoten onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Schoten in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Schoten

Het lokale nieuws uit Schoten in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Schoten/

De officiƫle lokale website van Schoten

>> https://www.Schoten.be/

Het lokale nieuws uit Schoten op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/schoten/

Het lokale nieuws uit Schoten in de Gazet van Schoten (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Schoten

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Schoten. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

lokaal nieuws schoten vandaag
nieuws schoten
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Schoten is een gemeente in de provincie Antwerpen en telt ongeveer 34.000 inwoners. De gemeente ligt ten noorden van Antwerpen en grenst aan enkele andere gemeenten, waaronder Brasschaat, Schilde en Wijnegem.

Schoten heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Schoten een belangrijk agrarisch gebied met enkele grote kastelen, waaronder het kasteel van Schoten en het kasteel van ‘s-Gravenwezel. Beide kastelen zijn nog steeds te bewonderen en zijn omgeven door prachtige parken en tuinen.

Tegenwoordig is Schoten een aantrekkelijke gemeente met een mix van residentiƫle wijken, groene zones en enkele commerciƫle centra. In het centrum van de gemeente vindt u de Sint-Cordulakerk, een gotische kerk uit de 14e eeuw die werd gebouwd op de plaats van een eerdere romaanse kerk. Het centrum heeft ook een aantal gezellige cafƩs, restaurants en winkels.

Een van de belangrijkste trekpleisters van Schoten is het kasteeldomein Vordenstein. Dit prachtige domein van 100 hectare heeft een grote vijver, bossen en wandelpaden en is een populaire bestemming voor wandelaars, joggers en fietsers. Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor het publiek, maar kan wel vanaf de buitenkant worden bewonderd.

Schoten heeft ook een aantal sportieve en culturele activiteiten te bieden. Zo is er het gemeentelijk sportpark waar u kunt tennissen, zwemmen en fitnessen. Daarnaast organiseert de gemeente verschillende evenementen gedurende het jaar, zoals de Scheldeprijs, de Nacht van Schoten en het Schotense Stripfestival.

Schoten is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. De gemeente heeft een treinstation en is gelegen langs de E19 autosnelweg. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die de gemeente verbinden met nabijgelegen steden en gemeenten.

Tot slot is Schoten een gemeente die zich richt op duurzaamheid. De gemeente heeft verschillende initiatieven genomen om energie te besparen en hernieuwbare energiebronnen te gebruiken, zoals zonnepanelen en windmolens. Ook worden er regelmatig informatie- en bewustmakingscampagnes georganiseerd om de inwoners aan te moedigen om milieubewuster te leven.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden