Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit SchildeĀ 

Het lokale nieuws uit Schilde in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Schilde

Het lokale nieuws uit Schilde in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Schilde

Verder lokaal nieuws van Schilde onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Schilde in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Schilde

Het lokale nieuws uit Schilde in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Schilde/

De officiƫle lokale website van Schilde

>> https://www.Schilde.be/

Het lokale nieuws uit Schilde op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/schilde/

Het lokale nieuws uit Schilde in de Gazet van Schilde (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Schilde

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Schilde. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws schilde
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Schilde is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het noorden van BelgiĆ«. De gemeente telt ruim 20.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer. Schilde is voornamelijk bekend om zijn groene karakter en de vele luxueuze villa’s die in de gemeente te vinden zijn.

De gemeente Schilde ligt in de groene gordel rond Antwerpen en bestaat uit twee deelgemeenten, namelijk Schilde en ‘s-Gravenwezel. Schilde wordt gekenmerkt door de vele parken, bossen en groene gebieden. Zo vindt men er het park van Schilde, dat aangelegd werd in Engelse stijl en verschillende vijvers bevat. Ook het kasteeldomein van ‘s-Gravenwezel, met zijn uitgestrekte bossen, is een populaire trekpleister voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Schilde is ook gekend omwille van de vele luxueuze villa’s die er te vinden zijn. Deze villa’s zijn voornamelijk te vinden in de residentiĆ«le wijken rondom het centrum van Schilde en ‘s-Gravenwezel. Hier kan men indrukwekkende villa’s vinden met grote tuinen en mooie zwembaden. Schilde heeft dan ook een uitstekende reputatie als woonplaats voor welgestelde burgers en zakenmensen.

Naast de groene omgeving en de luxueuze villa’s heeft Schilde ook op cultureel vlak heel wat te bieden. Zo is er het kasteel van ‘s-Gravenwezel, dat gebruikt wordt als gemeentehuis en regelmatig tentoonstellingen en culturele evenementen organiseert. Ook het kasteel van Schilde, dat dienst doet als cultureel centrum, heeft een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen, concerten en theater.

Schilde is verder ook een sportieve gemeente met verschillende sportclubs en -faciliteiten. Zo is er het golfterrein van Schilde, waar zowel ervaren als beginnende golfers terecht kunnen. Ook de lokale voetbalclub, KFC Schilde, heeft een rijke geschiedenis en een trouwe supportersschare.

Ten slotte is Schilde ook goed bereikbaar. De gemeente ligt op korte afstand van de E34 en de E313, waardoor zowel Antwerpen als andere steden in de regio makkelijk bereikbaar zijn. Ook het openbaar vervoer is goed uitgebouwd, met verschillende buslijnen die de gemeente verbinden met omliggende steden en gemeenten.

Kortom, Schilde is een gemeente met een uitstekende reputatie als woonplaats voor welgestelde burgers en zakenmensen. De groene omgeving, de vele luxueuze villa’s, de culturele evenementen en de sportfaciliteiten maken van Schilde een aantrekkelijke gemeente om in te wonen en te verblijven.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden