Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Rumst 

Het lokale nieuws uit Rumst in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Rumst

Het lokale nieuws uit Rumst in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Rumst

Verder lokaal nieuws van Rumst onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Rumst in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Rumst

Het lokale nieuws uit Rumst in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Rumst/

De officiële lokale website van Rumst

>> https://www.Rumst.be/

Het lokale nieuws uit Rumst op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/rumst/

Het lokale nieuws uit Rumst in de Gazet van Rumst (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Rumst

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Rumst. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws rumst
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Rumst is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, en heeft een oppervlakte van zo’n 19 vierkante kilometer. De gemeente telt ongeveer 15.000 inwoners en staat bekend om zijn groene omgeving, historische gebouwen en actieve gemeenschap.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rumst is het kasteel van Terhagen, dat dateert uit de 16e eeuw en gelegen is in een prachtig park. Het kasteel is momenteel in privébezit, maar je kan het park wel vrij bezoeken en er genieten van een ontspannende wandeling.

Een andere bezienswaardigheid is de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk, die dateert uit de 15e eeuw en een prachtig voorbeeld is van de gotische architectuur. In de kerk vind je verschillende kunstwerken en fresco’s, en er worden ook regelmatig concerten en evenementen georganiseerd.

Rumst is omringd door verschillende deel- en buurgemeenten die ook de moeite waard zijn om te verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad Mechelen, dat op slechts enkele kilometers afstand ligt. Mechelen is een historische stad met een rijk verleden en een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Romboutskathedraal, de Grote Markt en het Stadhuis.

Op culinair vlak heeft Rumst ook heel wat te bieden. In de gemeente vind je verschillende gezellige cafés en restaurants waar je kan genieten van lokale specialiteiten en Belgische bieren. Bovendien staat Rumst ook bekend om zijn fruitteelt, waaronder de bekende Rumstse appelen.

Ten slotte is Rumst ook een groene gemeente met verschillende wandel- en fietsroutes die je door de mooie natuur en langs de rivier de Rupel leiden. Zo kan je bijvoorbeeld de Rupelstreekroute volgen en onderweg genieten van prachtige landschappen en pittoreske dorpjes zoals Walem en Terhagen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden