Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ronse 

Het lokale nieuws uit Ronse in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ronse

Het lokale nieuws uit Ronse in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ronse

Verder lokaal nieuws van Ronse onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ronse in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Ronse

Het lokale nieuws uit Ronse in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Ronse/

De officiële lokale website van Ronse

>> https://www.Ronse.be/

Het nieuws uit Ronse op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Ronse

Het nieuws uit Ronse op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Ronse

Het lokale nieuws uit Ronse op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/ronse/

Het lokale nieuws uit Ronse in de Gazet van Ronse (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ronse

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ronse. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ronse
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ronse is een stad in Oost-Vlaanderen, gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. De stad is gekend om zijn rijke geschiedenis, mooie natuur en talrijke bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Ronse is het belfort, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit prachtige gebouw werd gebouwd in de 15e eeuw en is een mooi voorbeeld van de middeleeuwse bouwkunst. Vanaf de top van het belfort heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende heuvels.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Ronse is de Sint-Hermeskerk. Deze prachtige kerk werd gebouwd in de 11e eeuw en is een mooi voorbeeld van de romaanse bouwkunst. De kerk herbergt ook een aantal mooie kunstwerken, waaronder een 16e-eeuws schilderij van de beroemde kunstenaar Pieter Pourbus.

Naast de stad zelf, zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van Ronse, zoals Nukerke, Etikhove en Louise-Marie. Nukerke is een klein dorpje aan de voet van de Kluisberg, dat bekend staat om zijn prachtige natuur en mooie wandelroutes. Etikhove is dan weer bekend om zijn kasteel en het prachtige park dat eromheen ligt. Louise-Marie is een rustige gemeente die bekend staat om haar mooie wandelroutes en prachtige uitzichten.

Verder is Ronse ook een uitstekende uitvalsbasis voor wie de rest van de Vlaamse Ardennen wil verkennen. De stad ligt bijvoorbeeld op slechts enkele kilometers van Oudenaarde, dat bekend staat om zijn prachtige marktplein en het Centrum Ronde van Vlaanderen. Ook de steden Gent en Kortrijk zijn makkelijk bereikbaar vanuit Ronse.

Kortom, Ronse is een prachtige stad met heel wat te bieden op vlak van geschiedenis, cultuur en natuur. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden