Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Riemst 

Het lokale nieuws uit Riemst in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/riemst

Het lokale nieuws uit Riemst in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Riemst

Verder lokaal nieuws van Riemst onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Riemst in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Riemst

De lokale nieuws uit Riemst op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Riemst

Het lokale nieuws uit Riemst in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Riemst/

De offici├źle lokale website van Riemst

>> https://www.Riemst.be/

Het lokale nieuws uit Riemst op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/riemst/

Het lokale nieuws uit Riemst in de Gazet van Riemst (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Riemst

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Riemst. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws riemst
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Riemst is een gemeente gelegen in de provincie Limburg, in het hart van de regio Haspengouw. De gemeente is bekend omwille van haar prachtige natuur, haar rijke geschiedenis en haar pittoreske dorpjes.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Riemst is het fort van Eben-Emael, gelegen aan de oevers van de Maas. Dit fort werd gebouwd in de jaren 1930 en was het grootste fort van Europa op het moment van zijn bouw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het fort een belangrijke rol in de strijd om de Maaslinie en de Belgische grens te verdedigen. Tegenwoordig is het fort opengesteld voor het publiek en kunt u er onder andere een bezoek brengen aan de bunkers en tunnels die er nog steeds te vinden zijn.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Riemst is het kasteel van Genoels-Elderen. Dit kasteel is een van de oudste en meest indrukwekkende kastelen van Belgi├ź en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Het kasteel is omringd door prachtige tuinen en wijngaarden en is vandaag de dag nog steeds in priv├ębezit. Het is dan ook niet toegankelijk voor publiek, maar u kunt wel genieten van de wijnen die er geproduceerd worden.

Naast Riemst zelf zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente, zoals Kanne, Membruggen en Herderen. Kanne is een klein dorpje dat bekend is omwille van zijn mergelgrotten en zijn unieke ligging aan de Maas. Membruggen is dan weer een rustig dorpje dat vooral bekend is omwille van zijn mooie natuur en zijn pittoreske dorpskern. Herderen is dan weer een dorpje dat bekend is omwille van zijn prachtige kasteel en zijn uitgestrekte bossen en velden.

Verder is Riemst ook een ideale uitvalsbasis voor wie de omgeving wil verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de historische stad Tongeren, gelegen op slechts enkele kilometers afstand. Tongeren heeft een prachtig Gallo-Romeins museum en een gezellig stadscentrum met tal van winkels, restaurants en caf├ęs. Ook de stad Maastricht, gelegen net over de Nederlandse grens, is zeker een bezoekje waard.

Kortom, Riemst is een prachtige gemeente met heel wat te bieden op vlak van natuur, geschiedenis en cultuur. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden