Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Retie 

Het lokale nieuws uit Retie in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Retie

Het lokale nieuws uit Retie in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Retie

Verder lokaal nieuws van Retie onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Retie in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Retie

Het lokale nieuws uit Retie in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Retie/

De offici├źle lokale website van Retie

>> https://www.Retie.be/

Het lokale nieuws uit Retie op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/retie/

Het lokale nieuws uit Retie in de Gazet van Retie (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Retie

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Retie. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws retie
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Retie is een gemeente in de Kempen, gelegen in de provincie Antwerpen. Het is een rustig dorp met een landelijk karakter en een rijke geschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Retie is het Prinsenpark, een groot natuurgebied dat zich uitstrekt over meer dan 100 hectare. Het park heeft een vijver, bossen en weiden en is een ideale plek om te wandelen, fietsen en picknicken. In het park bevindt zich ook het Provinciaal Groendomein Prinsenpark, waar u kunt genieten van tal van activiteiten, zoals minigolf, een avonturenspeeltuin en een dierenpark.

Een andere bezienswaardigheid in Retie is de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 14e eeuw. De kerk heeft een gotische architectuur en een opvallende toren die uitkijkt over het dorp. In de kerk vindt u prachtige glas-in-loodramen en een aantal opvallende beelden en schilderijen.

Naast Retie zelf zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente, zoals Schoonbroek, Werbeek en Oostham. Schoonbroek is een klein dorpje met een prachtige Sint-Jan-de-Doperkerk uit de 19e eeuw. Werbeek is vooral bekend om zijn jaarlijkse kermis en zijn gezellige dorpscentrum met enkele leuke caf├ęs en restaurants. Oostham is een dorpje dat bekend is om zijn prachtige natuurgebieden en zijn imposante kasteel.

Verder is Retie ook een ideale uitvalsbasis voor wie de omgeving wil verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische Turnhout, gelegen op slechts een paar kilometer afstand. Turnhout heeft een prachtig Begijnhof en een gezellig stadscentrum met tal van winkels, restaurants en caf├ęs. Ook de abdij van Postel, gelegen op ongeveer 20 kilometer afstand, is zeker een bezoekje waard.

Kortom, Retie is een mooie en rustige gemeente met heel wat te bieden op vlak van natuur, geschiedenis en cultuur. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden