Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ravels 

Het lokale nieuws uit Ravels in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ravels

Het lokale nieuws uit Ravels in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/ravels

Verder lokaal nieuws van Ravels onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ravels in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Ravels

Het lokale nieuws uit Ravels in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Ravels/

De officiële lokale website van Ravels

>> https://www.Ravels.be/

Het lokale nieuws uit Ravels op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/ravels/

Het lokale nieuws uit Ravels in de Gazet van Ravels (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ravels

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ravels. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ravels
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ravels is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in de Kempen. De gemeente is vooral bekend om zijn groene omgeving en landelijke karakter, maar biedt ook heel wat interessante bezienswaardigheden.

Een van de opvallendste bezienswaardigheden van Ravels is het Kempisch Museum, dat zich bevindt in een oude boerderij. Het museum vertelt de geschiedenis van het leven en werken in de Kempen en heeft een uitgebreide collectie van historische objecten en artefacten.

Een andere bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken is het Kasteel van Ravenhof, een imposant neogotisch kasteel dat dateert uit de 19e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en vijver en biedt een indrukwekkend zicht op het omliggende landschap.

Ook voor natuurliefhebbers is Ravels een uitstekende bestemming, met verschillende mooie natuurgebieden om te verkennen. Zo is er bijvoorbeeld het Landschap De Liereman, een uitgestrekt natuurgebied van meer dan 500 hectare met heide, bossen en vennen. Hier kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Naast Ravels zelf zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente, zoals Weelde, Poppel en Ravels-Eel. Weelde is vooral bekend om zijn jaarlijkse paardenmarkt, die elk jaar duizenden bezoekers trekt. Poppel heeft dan weer een mooie Sint-Janskerk en een gezellig dorpscentrum met verschillende restaurants en cafés. Ravels-Eel is een klein dorpje dat bekend is om zijn prachtige kerk, die dateert uit de 14e eeuw en een mooi voorbeeld is van gotische architectuur.

Kortom, Ravels is een gemeente die heel wat te bieden heeft op vlak van cultuur, geschiedenis en natuurpracht. Vergeet zeker niet de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze gemeente te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden