Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Pepingen 

Het lokale nieuws uit Pepingen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Pepingen

Het lokale nieuws uit Pepingen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Pepingen

Verder lokaal nieuws van Pepingen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Pepingen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Pepingen

Het lokale nieuws uit Pepingen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Pepingen/

De officiële lokale website van Pepingen

>> https://www.Pepingen.be/

Het nieuws uit Pepingen op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Pepingen

Het nieuws uit Pepingen op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Pepingen

Het lokale nieuws uit Pepingen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Pepingen/

Het lokale nieuws uit Pepingen in de Gazet van Pepingen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Pepingen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Pepingen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws pepingen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Pepingen is een landelijke gemeente gelegen in het hart van het Pajottenland, in de provincie Vlaams-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van 45,21 vierkante kilometer en telt ongeveer 7.000 inwoners. Pepingen is vooral bekend omwille van zijn prachtige landschap, zijn rijke geschiedenis en zijn lokale specialiteiten.

De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Beert, Bellingen, Elingen, Heikruis en Pepingen. Het landschap van Pepingen wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, weidse velden, groene bossen en kronkelende beekjes. Dit maakt van Pepingen een ideale bestemming voor wandelaars en fietsers. Zo kan je bijvoorbeeld de “Pajotse landroute” volgen, een mooie fietsroute langs de mooiste plekjes van het Pajottenland. Ook het natuurreservaat “De Kesterheide” is een populaire trekpleister in Pepingen. Dit gebied heeft verschillende wandelroutes en biedt een prachtig uitzicht over het Pajottenland.

Naast de mooie natuur heeft Pepingen ook een rijke geschiedenis. Zo kan je er de Sint-Niklaaskerk vinden, een mooie kerk uit de 15e eeuw met prachtige glas-in-loodramen. Ook het Kasteel van Bellingen is een bezoekje waard, een indrukwekkend kasteel uit de 18e eeuw dat omringd wordt door prachtige tuinen. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan het museum “De Zwarte Kat”, een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de lokale jeneverstokerijen.

De buurgemeenten van Pepingen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo ligt de stad Halle op slechts enkele kilometers afstand. Halle is een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Martinusbasiliek en het stadspark. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan de stad Geraardsbergen, een stad bekend om zijn “Muur van Geraardsbergen”, een steile kasseienweg die bekend is van de wielersport.

Tot slot kan je in Pepingen ook genieten van de lokale specialiteiten. Zo is Pepingen bekend om zijn “Tijl Uilenspiegelbier”, een lokaal gebrouwen bier dat verkrijgbaar is in verschillende cafĂ©s en restaurants. Daarnaast kan je ook de lokale jenever proeven, een drank die nog steeds volgens oude tradities gestookt wordt. Kortom, Pepingen is een prachtige gemeente met veel te bieden aan natuur-, cultuur- en gastronomieliefhebbers.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden