Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Peer 

Het lokale nieuws uit Peer in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Peer

Het lokale nieuws uit Peer in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Peer

Verder lokaal nieuws van Peer onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Peer in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Peer

De lokale nieuws uit Peer op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Peer

Het lokale nieuws uit Peer in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Peer/

De officiële lokale website van Peer

>> https://www.Peer.be/

Het lokale nieuws uit Peer op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Peer/

Het lokale nieuws uit Peer in de Gazet van Peer (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Peer

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Peer. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws peer
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Peer is een Belgische stad in de provincie Limburg, gelegen aan de oevers van de rivier de Dommel. De stad heeft ongeveer 17.000 inwoners en is vooral bekend om zijn fruitteelt, met name appels en peren. Peer is omgeven door groene bossen en glooiende heuvels en biedt veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Het centrum van Peer is gezellig en authentiek met veel winkels, restaurants en cafés. De stad heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen, en er zijn tal van historische bezienswaardigheden te vinden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Peer is het kasteel van de Heren van Peer, dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel is gebouwd in de gotische stijl en is omringd door een gracht en een park. Tegenwoordig worden er in het kasteel regelmatig tentoonstellingen en evenementen gehouden.

Een andere populaire toeristische attractie in Peer is het recreatiedomein De Plas. Dit is een groot meer met zandstranden, speeltuinen, watersportmogelijkheden en picknickplaatsen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

Peer heeft ook verschillende deelgemeenten, zoals Grote-Brogel, Kleine-Brogel, Wijchmaal en Peer-centrum. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Zo heeft Grote-Brogel bijvoorbeeld de Sint-Trudokerk, een neogotische kerk uit de 19e eeuw, en het Museum van de Molen, waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van de molens in de regio.

De gemeente Peer grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Bocholt en Bree. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden, zoals het militair domein in Leopoldsburg en het natuurgebied De Kempen in Bocholt.

Al met al is Peer een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust, natuur en geschiedenis. Of je nu wilt genieten van de lokale keuken, een wandeling wilt maken door de bossen of wilt leren over de rijke geschiedenis van de regio, Peer heeft voor ieder wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden