Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Oudsbergen 

Het lokale nieuws uit Oudsbergen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oudsbergen

Het lokale nieuws uit Oudsbergen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oudsbergen

Verder lokaal nieuws van Oudsbergen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oudsbergen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Oudsbergen

De lokale nieuws uit Oudsbergen op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Oudsbergen

Het lokale nieuws uit Oudsbergen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Oudsbergen/

De officiële lokale website van Oudsbergen

>> https://www.Oudsbergen.be/

Het lokale nieuws uit Oudsbergen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Oudsbergen/

Het lokale nieuws uit Oudsbergen in de Gazet van Oudsbergen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oudsbergen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oudsbergen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws oudsbergen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oudsbergen is een gemeente in de Belgische provincie Limburg, ontstaan door de fusie van de voormalige gemeenten Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. De gemeente ligt in het noordoosten van de provincie en heeft een oppervlakte van meer dan 70 km². Het is een groene gemeente met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden.

Oudsbergen heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Meeuwen, Gruitrode, Opglabbeek, Neerglabbeek en Wijshagen. Elke deelgemeente heeft zijn eigen charme en biedt een mix van natuur, cultuur en geschiedenis. Zo kan je bijvoorbeeld in Gruitrode de imposante Sint-Martinuskerk bezoeken, een kerk uit de 13e eeuw met een prachtig interieur en een uniek orgel.

In Opglabbeek kan je dan weer het mooie natuurgebied “De Teut” verkennen, een uitgestrekt heidegebied met tal van wandel- en fietsroutes. Ook het “Nationaal Park Hoge Kempen” ligt vlakbij Oudsbergen en is zeker een bezoekje waard. Dit is het enige nationale park in België en biedt een unieke mix van bossen, heide en vennen.

Naast de natuurpracht heeft Oudsbergen ook een rijke geschiedenis. Zo kan je bijvoorbeeld het “Museum van de Mijnwerkerswoning” bezoeken in Opglabbeek, waar je alles te weten komt over het leven van de mijnwerkers in de streek. Daarnaast zijn er ook tal van kastelen en burchten te bezichtigen, zoals het Kasteel Vilain XIIII in Leemkuil en het Kasteel Meylandt in Gruitrode.

Oudsbergen is ook een ideale bestemming voor wie van fietsen houdt. De gemeente ligt namelijk aan verschillende fietsroutes, zoals de “Fietsroute door het Land van Wijers” en de “Fietsroute door de Wijers en de Vallei van de Zwarte Beek”. Hierbij kan je genieten van de prachtige natuur en pittoreske dorpjes in de omgeving.

Tot slot zijn er ook nog de buurgemeenten van Oudsbergen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje naar de stad Genk, waar je kan genieten van het mooie Bokrijk, een openluchtmuseum dat het verhaal van de Vlaamse cultuur vertelt. Daarnaast kan je ook naar de stad Maaseik, waar je kan wandelen langs de oevers van de Maas en genieten van de vele bezienswaardigheden in het historische centrum.

Kortom, Oudsbergen is een groene gemeente met veel te bieden aan toeristen en inwoners. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of cultuur, er is voor ieder wat wils in Oudsbergen en zijn omgeving.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden