Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit OudenburgĀ 

Het lokale nieuws uit Oudenburg in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oudenburg

Het lokale nieuws uit Oudenburg in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oudenburg

Verder lokaal nieuws van Oudenburg onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oudenburg in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/oudenburg/

De officiƫle lokale website van Oudenburg

>> https://www.Oudenburg.be/

Het lokale nieuws uit Oudenburg op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Oudenburg

Het lokale nieuws uit Oudenburg op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Oudenburg/

Het lokale nieuws uit Oudenburg in de Gazet van Oudenburg (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oudenburg

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oudenburg. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws oudenburg
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oudenburg is een gezellige stad gelegen in de provincie West-Vlaanderen, tussen de steden Brugge en Oostende. Het is een stad met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Vandaag de dag biedt Oudenburg nog steeds veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten aan voor zowel toeristen als inwoners.

De stad Oudenburg heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Ettelgem, Roksem, Westkerke en Zandvoorde. Deze deelgemeenten bieden elk hun eigen charme en hebben hun eigen geschiedenis. Zo kan je bijvoorbeeld in Westkerke de mooie Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk bezoeken, een prachtige kerk uit de 13e eeuw.

Het historische centrum van Oudenburg zelf is ook zeker een bezoekje waard. Het is een kleine stad met mooie oude gebouwen, gezellige pleinen en sfeervolle straatjes. Op het marktplein kan je de Sint-Pieterskerk vinden, een indrukwekkende kerk uit de 14e eeuw met een mooi interieur. Ook het gemeentehuis van Oudenburg is een interessant gebouw uit de 17e eeuw dat zeker een bezoekje waard is.

Een andere bezienswaardigheid in Oudenburg is het Romeins Archeologisch Museum. Hier kan je alles te weten komen over de rijke geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het museum heeft een mooie collectie van archeologische vondsten en biedt een interessante inkijk in het dagelijks leven van de Romeinen.

Oudenburg is ook een uitstekende uitvalsbasis voor wie houdt van wandelen en fietsen. De stad ligt immers in een groene omgeving, met mooie wandel- en fietsroutes langs het kanaal Brugge-Oostende en de mooie polders. Zo kan je bijvoorbeeld de “Polder- en kastelenroute” volgen, een mooie fietsroute langs de mooiste plekjes van de streek.

Tot slot zijn er ook nog de buurgemeenten van Oudenburg die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de stad Brugge, een prachtige middeleeuwse stad met tal van bezienswaardigheden zoals het Belfort en de Heilig-Bloedbasiliek. Daarnaast kan je ook een dagje naar de kuststad Oostende, een bruisende stad met mooie stranden, gezellige terrassen en interessante musea zoals Mu.ZEE en het James Ensorhuis.

Kortom, Oudenburg is een mooie stad met een rijke geschiedenis en veel te bieden aan toeristen en inwoners. Of je nu houdt van geschiedenis, natuur of cultuur, er is voor ieder wat wils in Oudenburg en zijn omgeving.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden