Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Oud-Turnhout 

Het lokale nieuws uit Oud-Turnhout in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oud-Turnhout

Het lokale nieuws uit Oud-Turnhout in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oud-Turnhout

Verder lokaal nieuws van Oud-Turnhout onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oud-Turnhout in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Oud-Turnhout

Het lokale nieuws uit Oud-Turnhout in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Oud-Turnhout/

De officiële lokale website van Oud-Turnhout

>> https://www.Oud-Turnhout.be/

Het lokale nieuws uit Oud-Turnhout op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Oud-Turnhout/

Het lokale nieuws uit Oud-Turnhout in de Gazet van Oud-Turnhout (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oud-Turnhout

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oud-Turnhout. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

oud-turnhout
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oud-Turnhout is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het noorden van België. De gemeente heeft een oppervlakte van 38 vierkante kilometer en telt ongeveer 13.000 inwoners. Oud-Turnhout is een landelijke gemeente met veel groen en natuur, en heeft ook een rijke geschiedenis.

De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Oud-Turnhout zelf, Arendonk, Ravels en Turnhout. Oud-Turnhout is vooral bekend omwille van zijn natuurschoon. Zo kan je er het prachtige natuurgebied De Liereman vinden, een uitgestrekt natuurgebied dat bekend staat om zijn heidevelden en vennen. Daarnaast kan je er ook het Turnhouts Vennengebied vinden, een mooi natuurgebied dat zich uitstrekt over verschillende gemeenten.

Oud-Turnhout heeft ook enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kan je er de Sint-Bavo kerk vinden, een mooie kerk uit de 16e eeuw die bekend staat om zijn prachtige glas-in-loodramen. In deelgemeente Arendonk kan je dan weer de Sint-Corneliuskerk vinden, een mooie kerk uit de 15e eeuw. Ravels heeft dan weer de Sint-Willibrorduskerk, een mooie kerk uit de 16e eeuw.

Naast de bezienswaardigheden in Oud-Turnhout zelf, zijn er ook tal van buurgemeenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de stad Turnhout op slechts enkele kilometers afstand. Turnhout is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van de Hertogen van Brabant en het Begijnhof van Turnhout. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan het gezellige Arendonk, een pittoreske gemeente met vele leuke restaurantjes en cafés.

Tot slot kan je in Oud-Turnhout ook genieten van tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden. Zo kan je er bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen of paardrijden in de prachtige natuur. Daarnaast kan je er ook terecht voor verschillende sportactiviteiten, zoals tennis, voetbal en golf.

Kortom, Oud-Turnhout is een prachtige gemeente met veel groen en natuur, waar je kan genieten van tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zowel in Oud-Turnhout zelf als in de omgeving zijn er tal van mooie plekjes te ontdekken, waardoor een bezoekje aan deze gemeente zeker de moeite waard is.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden